Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Zámecký slaný chlebíček s hruškami a roquefortem



Kombinaci plísňového sýru a hrušky miluji už od dětství. Když jsem objevila tento recept ve francouzském časopisu o vaření musela jsme ho vyzkoušet a výsledek je přesně takový jaký jsem čekala. Ostrá chuť roquefortu s nasládlou chutí hrušky se v tomto chlebíčku krásně prolíná. Recept překvapil triviální jednoduchostí a doufám, že překvapí i Vás. K přípravě těsta postačí jen několik misek a vidlička. Upečený chlebíček báječně voní a díky hruškám vydrží i dva dny v dobré kondici. Je výborný k zeleninovému salátu nebo k polévce. 

Příprava : 15 minut
Odpočinek : 30 minut
Doba pečení : 45 - 50  minut                                  

Budete potřebovat : 

Igredience na 1 chlebíček :

200 g sýra roquefort 
2 zralé ale pevné zelené hrušky 
3 celá vejce
170 g hladké mouky
1 sáček do pečiva (Alnatura bez fosfátů)
50 g strouhaného sýra nejlépe gruyère
150 ml smetany 
80 ml slunečnicového oleje
čerstvý mletý pepř
kousek másla na vymazání formy a trošku hrubé mouky na vysypání


Pracovní postup :

1) Sýr Roquefort vložte do misky a rozmačkejte jej vidličkou na pastu a odložte stranou.

2) Celá vejce rozklepněte do další ale větší misky a rozšlehejte je vidličkou jako když si chcete připravit omeletu. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a přidejte k vajíčkům. Promíchejte razantně vidličkou. Dále vmíchejte smetanu, olej, strouhaný sýr a rozmačkaný roquefort. Směs opepřete mletým pěpřem. Slanost zajistí použité sýry. Misku s těstem vložte na 30 minut do lednice.

3) Předehřejte si troubu na 180 C. 

4) Oloupejte hrušky, vykrojte z nich jadřince  a pokrájejte je kostičky. Osušte z nich papírovou utěrkou přebytečnou šťávu a vmíchejte je do těsta. Vymažte si formu na chlebíček a vysypte ji hrubou moukou nebo krupicí. Těsto vlijte do připravené formy, uhlaďte stěrkou a vložte do trouby.
Pečte 45 - 50 minut.
Upečený chlebíček je zlatavý a nelepí se na špejli. Hotový nechte chvíli ve formě, nožem ho uvolněte od stěn formy a vyklopte na podložku. 

Autor receptu doporučuje k tomuto zázraku pít Jurançon což mu schvalujeme :-)
Dobrou chuť ! 
















































Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky