Zámecký slaný chlebíček s hruškami a roquefortem
Příprava : 15 minut
Odpočinek : 30 minut
Doba pečení : 45 - 50 minut
Budete potřebovat :
Igredience na 1 chlebíček :
200 g sýra roquefort
2 zralé ale pevné zelené hrušky
3 celá vejce
170 g hladké mouky
170 g hladké mouky
1 sáček do pečiva (Alnatura bez fosfátů)
50 g strouhaného sýra nejlépe gruyère
150 ml smetany
80 ml slunečnicového oleje
čerstvý mletý pepř
kousek másla na vymazání formy a trošku hrubé mouky na vysypání
Pracovní postup :
1) Sýr Roquefort vložte do misky a rozmačkejte jej vidličkou na pastu a odložte stranou.
2) Celá vejce rozklepněte do další ale větší misky a rozšlehejte je vidličkou jako když si chcete připravit omeletu. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a přidejte k vajíčkům. Promíchejte razantně vidličkou. Dále vmíchejte smetanu, olej, strouhaný sýr a rozmačkaný roquefort. Směs opepřete mletým pěpřem. Slanost zajistí použité sýry. Misku s těstem vložte na 30 minut do lednice.
3) Předehřejte si troubu na 180 C.
4) Oloupejte hrušky, vykrojte z nich jadřince a pokrájejte je kostičky. Osušte z nich papírovou utěrkou přebytečnou šťávu a vmíchejte je do těsta. Vymažte si formu na chlebíček a vysypte ji hrubou moukou nebo krupicí. Těsto vlijte do připravené formy, uhlaďte stěrkou a vložte do trouby.
Pečte 45 - 50 minut.
Pečte 45 - 50 minut.
Upečený chlebíček je zlatavý a nelepí se na špejli. Hotový nechte chvíli ve formě, nožem ho uvolněte od stěn formy a vyklopte na podložku.
Autor receptu doporučuje k tomuto zázraku pít Jurançon což mu schvalujeme :-)
Dobrou chuť !
Komentáře
Okomentovat