Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Cuketové placičky Chillila

…zase ty cukety ! Jenže když jich doma najednou máte 5 kg musíte s nimi nějak naložit. Jednou z možností jsou placičky. Ty naše jsou jednoduché na přípravu a velmi velmi jedlé ! Doplnily jsme je nejenom čerstvým zeleninovým salátem ale hlavně salátem z grilované zeleniny značky Chillila. A je to skvělá kombinace pro rychlou a chutnou letní večeři. Placičky se  také výborně hodí ke grilovanému masu. Grilovaná zelenina Chillila je skvělou volbou ve chvíli kdy nemáte čas připravit  si svoji vlastní nebo se Vám prostě nechce vařit a  chcete jídlo podávat v krátkém čase. Navíc ji můžete mít připravenou doma prakticky po celý rok tedy i v zimě kdy trh nenabízí kvalitní a čerstvou zeleninu.




Příprava : 40 minut
Smažení : 15 -20 minut

Ingredience na zhruba 15 placiček podle velikosti :

750 g - 1 kg cuket
1/2 lžičky kari koření
1 čerstvou chilli papričku
1 prolisovaný stroužek česneku
2 jarní cibulky
čerstvý tymián stačí 5 snítek
1 celé vejce
70 ml mléka
140 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
sůl, pepř
olej na smažení

Pracovní postup :


1) Cukety omyjte, osušte a oloupejte (pokud jsou mladé můžete ponechat i slupku). Nastrouhejte cukety na hrubém struhadle. Nastrouhané cukety dejte do hlubšího cedníku, prosolte a nechte z nich vykapat tekutinu asi 10 minut. Promačkejte je a vložte do hlubší mísy.

2) Nyní přidejte kari koření, prolisovaný česnek,  chilli papričku bez jadérek pokrájenou na jemno, jarní cibulku jemně pokrájenou a tymián. Vše ještě trochu posolte a opepřete. Vše promíchejte. V jiné mističce vidličkou prošlehejte vejce a mléko.  V další misce promíchejte mouku s práškem do pečiva.
Vše spojte s okořeněnými cuketami a smíchejte na těsto. 

3) Rozehřejte na pánvi olej a pomocí polévkové lžíce klaďte do oleje malé placičky. Smažte do zlatova po obou stranách. Stačí přibližně 3-4 minuty z každé strany. Usmažené placičky klaďte na papírové utěrky a osušte přebytečný olej. 

4) Hotové placičky ozdobte salátem z grilované zeleniny Chillila.
    Servírujte s čerstvým salátem podle Vaší chuti.

Výrobky Chillila si můžete objednat a nechat zaslat poštou na dobírku nebo je zakoupit ve vybrané síti prodejen. Další informace najdete na : http://www.chillila.cz







Bez konzervantů a barviv jen přírodní chuť !







Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky