čtvrtek 5. června 2014

Navštívenka / Cidrerie




 Se Cidrem jsme se setkala poprvé k krásné a divoké Bretani a byla to láska na první dobrou.  Fermentovný jablečný nápoj s nízkým obsahem alkoholu je skvělé pití pro horké letní dny. Velmi záleží na odrůdě jablek aby chuť krásně ladila. V Bretani nepoužívají ani syřidla, ani cider nepřislazují a jejich výsledky jsou dokonalé i proto, že tento nápoj nefiltrují. Cukr z jablek se při dlouhém zrání rozloží na alkohol a vzniká tak přirozeně jemně šumivý nápoj. Když jsem zjistila, že kousek od Prahy ve Všenorech se otevírají veřejnosti vrata Cidrerie přirozeně vyskočila touha poznat chuť českého Cideru. A bylo to milé překvapení. Na návsi ve Všenorech se ukrývá malý kousek mé milované Francie. Na rozlehlém nádvoří statku bylo možné ochutnat místní Cider. Zároveň si poslechnout příjemnou hudbu, ochutnat dezerty domácí výroby v BYOF baru a dát si skvělý burger od chlapců z We are burgers (https://www.facebook.com/weareburgers). Počasí bylo velmi vlídné až horké a všude plno ochutnávačů cidru. Není lepšího dne, než když si s přáteli máte co říct a zároveň u toho popíjíte tuhle dobrotu. Mohu směle prohlásit, že Cider ze Všenor je hodně podobný tomu z Bretaně. Je opravdu lahodný a osvěžující. A jeho výroba probíhá právě tak jak to dělají ve Francii.
  Fandíme výrobcům a přejeme jen spokojené zákazníky mezi které jsme se zařadili. 
  Až někde uvidíte CIDER Premier neváhejte a ochutnejte ho.











CIDRERIE VŠENORY

Na návsi 37
252 31 Všenory, Praha-západ