Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Ledový Cheesecake z jahod a ricotty

 
Není na světě lepší osvěžení než zmrzlina. Má tisíce podob a chutí a pochutnává si na ní celý svět . Tento recept je určen pro opravdové milovníky dezertů a sladkostí, obzvlášť pro ty kteří milují cheesecake. Příprava je velmi jednoduchá, těžké je vydržet těch několik hodin než tahle lahůdka zmrzne v mrazáku. 


Příprava : 20 minut
Doba mražení : 4 - 5 hodin

Budete potřebovat : 

silikonovou formu na nanuky nebo papírové kelímky s voskovanou vnitřní stranou o obsahu 100 -150 ml ( my jsme použili silikonovou formu na canneles a získali jsme 11 menších nanuků ), dále potřebujete nanuková dřívka (koupíte např. v cukrářských potřebách Fiala, s.r.o.)
- může se hodit šťouchadlo na brambory a cedník

Ingredience :

250 g ricotty
180 g bílého hustého jogurtu neslazeného    
250 g jahod omytých a očištěných
  80 g sušenek např. značky LOTUS
  50 g cukru krupice
    2 polévkové lžíce cukru moučka


Pracovní postup :

1) Očištěné a omyté jahody pokrájejte na kousky, vložte do misky a zasypte cukrem krupice. Pomocí šťouchadla na brambory ( nebo vidličkou) rozmačkejte jahody s cukrem stačí jen zlehka. Misku odložte na chvíli do lednice.

2) Ricottu vyjměte z obalu a nechte na cedníku opakat. Okapanou ji dejte do čisté misky a přidejte bílý jogurt a dvě polévkové lžíce moučkového cukru. Promíchejte šlehací metličkou dohladka a vložte také do lednice.

3) Sušenky rozdrťte na jemno. Jde to dobře když je zabalíte do utěrky a paličkou na maso nebo válečkem na nudle je rozdrtíte snadno. Samozřejmě můžete použít i mixér s ostrými noži.

4) Nyní si připravte kelímky nebo silikonovou formu na mrazení zmrzliny a vyjměte obě připravené směsi z lednice. Začněte střídat vrstvy budoucí zmrzliny. Jahody, ricotta, jahody…..Povrch posypejte drcennými sušenkami a do středu vložte nanukové dřívko. 

5) Vložte formu nebo kelímky do mrazáku a asi za 4 - 5 hodin je zmrzlina připravená k ochutnání.
Ze silikonové formy jde vyjmout velmi snadno - stačí zatlačit na spodek formy a zmrzlina vyjede krásně ven. Za pár minut už se můžete začít osvěžovat a věřte, že jedna vám stačit nebude. Pokud jste uložili krém do kelímků ponechte ji 5  minut v pokojové teplotě a poté ji zkuste vyjmout. 

Už teď máme další nápady jak vytvořit mnoho dalších variací této pochoutky. Např. meruňky a oříšky nebo višně a karamel…atd. atd……..



















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky