Ledový Cheesecake z jahod a ricotty
Není na světě lepší osvěžení než zmrzlina. Má tisíce podob a chutí a pochutnává si na ní celý svět . Tento recept je určen pro opravdové milovníky dezertů a sladkostí, obzvlášť pro ty kteří milují cheesecake. Příprava je velmi jednoduchá, těžké je vydržet těch několik hodin než tahle lahůdka zmrzne v mrazáku.
Příprava : 20 minut
Doba mražení : 4 - 5 hodin
Budete potřebovat :
silikonovou formu na nanuky nebo papírové kelímky s voskovanou vnitřní stranou o obsahu 100 -150 ml ( my jsme použili silikonovou formu na canneles a získali jsme 11 menších nanuků ), dále potřebujete nanuková dřívka (koupíte např. v cukrářských potřebách Fiala, s.r.o.)
- může se hodit šťouchadlo na brambory a cedník
250 g ricotty
180 g bílého hustého jogurtu neslazeného
250 g jahod omytých a očištěných
80 g sušenek např. značky LOTUS
50 g cukru krupice
2 polévkové lžíce cukru moučka
Pracovní postup :
1) Očištěné a omyté jahody pokrájejte na kousky, vložte do misky a zasypte cukrem krupice. Pomocí šťouchadla na brambory ( nebo vidličkou) rozmačkejte jahody s cukrem stačí jen zlehka. Misku odložte na chvíli do lednice.
2) Ricottu vyjměte z obalu a nechte na cedníku opakat. Okapanou ji dejte do čisté misky a přidejte bílý jogurt a dvě polévkové lžíce moučkového cukru. Promíchejte šlehací metličkou dohladka a vložte také do lednice.
3) Sušenky rozdrťte na jemno. Jde to dobře když je zabalíte do utěrky a paličkou na maso nebo válečkem na nudle je rozdrtíte snadno. Samozřejmě můžete použít i mixér s ostrými noži.
4) Nyní si připravte kelímky nebo silikonovou formu na mrazení zmrzliny a vyjměte obě připravené směsi z lednice. Začněte střídat vrstvy budoucí zmrzliny. Jahody, ricotta, jahody…..Povrch posypejte drcennými sušenkami a do středu vložte nanukové dřívko.
5) Vložte formu nebo kelímky do mrazáku a asi za 4 - 5 hodin je zmrzlina připravená k ochutnání.
Ze silikonové formy jde vyjmout velmi snadno - stačí zatlačit na spodek formy a zmrzlina vyjede krásně ven. Za pár minut už se můžete začít osvěžovat a věřte, že jedna vám stačit nebude. Pokud jste uložili krém do kelímků ponechte ji 5 minut v pokojové teplotě a poté ji zkuste vyjmout.
Už teď máme další nápady jak vytvořit mnoho dalších variací této pochoutky. Např. meruňky a oříšky nebo višně a karamel…atd. atd……..
Komentáře
Okomentovat