Dětský mléčný řez
Poznáte, který řez je domácí a který koupený …? |
Z obalu kupovaného jsme vyčetly toto:
čerstvé pasterované mléko 40 %rostlinný tuk a rostlinný olej
cukr, pšeničná mouka, odtučněné sušené mléko
med 5 %, máselný tuk,sušená vejce, odtučněný kakaový prášek, otruby,
kypřící látky : E 450 - difosforečnany, E 500 - uhličitan sodný, E 503 - uhličitan amonný,
emulgátor : mono - diglyceridy mastných kyselin, aroma, sůl
Nejsem výživový poradce, ale dost mně výsledek hledání Éček šokoval ! Sami si je vyhledejte na internetu a udělejte si podrobný obrázek o obsahu výrobku, který snad ani nemůže být pro děti vhodný!
Vyzkoušejte si domácí verzi, nám chutnala moc !
Těsto :
3 celá vejce
4 polévkové lžíce cukru krupice
1polévková lžíce slunečnicového oleje
2 polévkové lžíce kakaa ( použily jsme nepražené BIO)
5 polévkových lžic polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva ( použily jsme bezfosfátový Alnatura)
Náplň:
50 g změklého másla
3 polévkové lžíce moučkového cukru
1 polévková lžíce vanilkového cukru
130 g jemného tvarohu polotučného (nejlépe farmářský nebo v alobalu)
100 g zakysané smetany
Pracovní postup :
1) Vyložte si plech pečícím papírem a rozehřejte troubu na 175 C. Kakao, mouku a prášek do pečiva smíchejte v misce.
2) Pomocí šlehací metly v robotu vyšlehejte celá vejce s cukrem do husté pěny. Stále míchejte a přidejte olej. Dále po lžících přidávejte směs mouky, kypřícího prášku a kakaa. Vyšlehejte hladké a husté těsto.
3) Těsto vlijte na připravený plech s pečícím papírem, a stěrkou ho rozetřete rovnoměrně po celé ploše.
Vrstva těsta je opravdu tenká. Vložte do trouby a pečte 9-10 minut. Těsto vyzkoušejte špejlí. Pokud se nelepí vyndejte plech hned ven. Nechte chvíli zchladnout. Otočte upečený korpus papírem navrch a opatrně sejměte pečící papír.
Krupicový cukr, vanilkový cukr a máslo utřete do pěny. Přidejte tvaroh a kysanou smetanu. Když si náplň uděláte z dvojité dávky můžete do ní přidat třeba jahody a máte jemný ovocný krém. Ochutnejte, krém si doslaďte podle chuti. Hotový krém uložte do chladničky. Přidané máslo zajistí jeho mírné ztuhnutí.
5) Korpus si pomocí pravítka a ostrého nože nařezejte na plátky o vlikosti 9,5 x 4 cm. A spojujte vždy dva plátky krémem. Hotové řezy vložte do lednice. Nejlépe chutnají druhý den. Těsto se rozleží a řezy jsou měkké. Asi bude těžké to vydržet a schovat před dětmi ale když to vyjde budete nadšeni. Chutnají opravdu dobře.
Komentáře
Okomentovat