Tarta de Santiago
Tady je recept na lahodný španělský koláč s náplní z mandlové mouky. Peče se u příležitosti velikonoční pouti do Santiaga de Compostela. Na svém povrchu má kříž ve tvaru meče, symbolu rytířského řádu svatého Jakuba z Compostely. Šablobu kříže najdete na webu zadejte do vyhledávače slova: plantilla torta de santiago. Upečte ho kdykoli nejen na velikonoce. Mandlová mouka je zde klíčovou ingrediencí.
Příprava : 20 minut
Pečení: 30 minut
Ingredience pro těsto :
200 g prosáté hladké mouky
75 g prosátého moučkového cukru
100g másla měkkého
1 vejce
trochu mléka
Ingredience na náplň:
4 vejce
250 g krucipového cukru
nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
250 g mandlové mouky
Pracovní postup:
Těsto:
Z mouky, cukru, nasekaného másla a vejce vypracujte těsto. Pokud se nedaří vše spojit pomůže troška mléka ale opatrně.
Utvořte kouli a vložte na 30 minut do lednice pod folii.
Utvořte kouli a vložte na 30 minut do lednice pod folii.
Náplň:
Ušlehejte vejce s cukrem do krému. Přidejte citronovou kůru a mandle.
Předehřejte troubu na 180 C.
Z těsta vyválejte plát a vyložte jím vymazanou formu. Vytáhněte okraje vysoko. Na těsto naneste náplň a pečte asi 30 minut. Koláč nechte vychladnout. Přiložte šablonu, pocukrujte a je hotovo.
Komentáře
Okomentovat