Mousse z avokáda s lososem
Dlouhá cesta autem mně nutí něco dělat. Ale není mnoho činností, které se dají za jízdy provozovat a tak plnohodnotně překládám recepty z francouzštiny a po dojezdu ihned praktikuji!
Tohle je jeden z nich: lehká pěna z avokáda s lososem! Výborný předkrm ale i lehká večeře.
Pro 4 osoby
Ingredience pro mousse :
šťáva z 1/2 limetky
1 svazek petrželky (nebo libečku)
2 velká zralá avokáda
1 velký hustý bílý jogurt
sůl. pepř
Ingredience pro tataráček z lososa:
150 -200 g uzeného lososa nebo čerstvý filet
šťáva z 1/2 limetky
1-2 jarní cibulky nadrobno nasekané
2 lžíce olivového oleje
První si připravte mousse :
avokáda zbavte slupky, vyloupněte pecku a pokrájejte dužninu na drobno
zakápněte limetkou, přidejte petrželku a jogurt
osolte a opepřete dle chuti vše mixujte do pěny ručním mixerem s metličkami
Rozdělte do skleniček nebo misek
A teď tataráček:
lososa nakrájejte na drobné kousky, zakápněte limetkou přidejte cibulku a olivový olej promíchejte aby se všechny chutě propojili
ochutnejte případně okořeňte ! Pozor na sůl - losos je již dost slaný
rozdělte tataráček na připravený mousse ozdobte lístkem bylinky a uložte vychladit do lednice
Připravte si tousty ! Můžete si mousse mazat přímo na ně nebo toustík jen přikusovat.
Připravte se na super chuť ! Užijte si a dejte vědět jaké to bylo Martina
Tohle je jeden z nich: lehká pěna z avokáda s lososem! Výborný předkrm ale i lehká večeře.
Pro 4 osoby
Ingredience pro mousse :
šťáva z 1/2 limetky
1 svazek petrželky (nebo libečku)
2 velká zralá avokáda
1 velký hustý bílý jogurt
sůl. pepř
Ingredience pro tataráček z lososa:
150 -200 g uzeného lososa nebo čerstvý filet
šťáva z 1/2 limetky
1-2 jarní cibulky nadrobno nasekané
2 lžíce olivového oleje
První si připravte mousse :
avokáda zbavte slupky, vyloupněte pecku a pokrájejte dužninu na drobno
zakápněte limetkou, přidejte petrželku a jogurt
osolte a opepřete dle chuti vše mixujte do pěny ručním mixerem s metličkami
Rozdělte do skleniček nebo misek
A teď tataráček:
lososa nakrájejte na drobné kousky, zakápněte limetkou přidejte cibulku a olivový olej promíchejte aby se všechny chutě propojili
ochutnejte případně okořeňte ! Pozor na sůl - losos je již dost slaný
rozdělte tataráček na připravený mousse ozdobte lístkem bylinky a uložte vychladit do lednice
Připravte si tousty ! Můžete si mousse mazat přímo na ně nebo toustík jen přikusovat.
Připravte se na super chuť ! Užijte si a dejte vědět jaké to bylo Martina
Komentáře
Okomentovat