Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Mousse z avokáda s lososem

Dlouhá cesta autem mně nutí něco dělat. Ale není mnoho činností, které se dají za jízdy provozovat a tak plnohodnotně překládám recepty z francouzštiny a po dojezdu ihned praktikuji!
Tohle je jeden z nich: lehká pěna z avokáda s lososem! Výborný předkrm ale i lehká večeře.

Pro 4 osoby

Ingredience pro mousse :

šťáva z 1/2 limetky
1 svazek petrželky (nebo libečku)
2 velká zralá avokáda
1 velký hustý bílý jogurt
sůl. pepř

Ingredience pro tataráček z lososa:

150 -200 g uzeného lososa nebo čerstvý filet
šťáva z 1/2 limetky
1-2 jarní cibulky nadrobno nasekané
2 lžíce olivového oleje

První si připravte mousse :

avokáda zbavte slupky, vyloupněte pecku a pokrájejte dužninu na drobno
zakápněte limetkou, přidejte petrželku a jogurt
osolte a opepřete dle chuti vše mixujte do pěny ručním mixerem s metličkami
Rozdělte do skleniček nebo misek

A teď tataráček:
lososa nakrájejte na drobné kousky, zakápněte limetkou přidejte cibulku a olivový olej promíchejte aby se všechny chutě propojili
ochutnejte případně okořeňte ! Pozor na sůl - losos je již dost slaný

rozdělte tataráček na připravený mousse ozdobte lístkem bylinky a uložte vychladit do lednice
Připravte si tousty ! Můžete si mousse mazat přímo na ně nebo toustík jen přikusovat.
Připravte se na super chuť ! Užijte si  a dejte vědět jaké to bylo Martina




Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky