Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Jehněčí PILAF

Jídlo které mně nadchlo ! Zasytí, zahřeje  a je velmi chutné ! Vzkoušeno i z mletého telecího masa a je to stejně dobré .

Pro 4 osoby
Vaření skoro 1 hodina - dost záleží na typu rýže

Ingredience :

3 polévkové lžíce olivového olej
1 velká cibule
500 g mletého jehněčího masa ( předem ochucené solí, pepřem a trochou rozmarýnu)
3-4 stroužky česneku na jemno posekané
1 lžička uzené mleté papriky
1 lžička pálivé papriky (používám piment d'espelet)
400 g konzervovaných krájených rajčat
500 g rýže ( použila jsem riso nano vialone veronese I.G.P. - per risotti)
1 - 1/2 L domácího vývaru z morkových kostí
2 čerstvé bobkové listy
svazek petrželky a několik snítek koriandru - posekané
sůl, čerstvý mletý pepř na dochucení

Příprava :

  Ve velkém hrnci nejlépe litinovém rozpalte olivový olej. Vsypte jemně pokrájenou cibuli a opečte ji . Přidejte mleté jehněčí maso po malých kouscích . Opékejte až se maso zatáhne. Přidejte česnek, obě papriky a promíchejte. Přidejte konzervovaná rajčata.  Přidejte rýži a bobkové listy. Vlijte část vývaru, promíchejte a přiveďte k varu. Ochutnejte a pokud je třeba ještě dochuťte solí a pepřem. Duste pomalu na mírném ohni. Postupně přilévejte vývar až do doby než rýže změkne. Ke konci vaření vsypte petrželku a korinadr. 
Od vaření neodcházejte, pilaf má tendenci se připalovat. Opravdu vydatně ho podlévejte vývarem. Až zchladne uvidíte, že do sebe vstřebá téměř všechnu tekutinu. Vyjměte bobkové listy.
Podávejte pilaf s chlebem nebo samotný.

Můj tip: Pilaf můžete vyzkoušet i s chorizem ale jídlo bude mastnější a chuť choriza je silně dominantní.

Dobrou chuť !


Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky