Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Red velvet cake

Už se s tímhle receptem potýkám dost dlouho. Zkusila jsem red velvet cupcake a nyní dort. Obě varianty jsou chuťově výborné ale ani jedna nesplnila moje očekávání. Nicméně poptávka po receptu je obrovská tak ho tady veřejně sděluji. Pokud ho někdo z vás vyzkouší napište mi prosím jak to dopadlo.


Příprava : 30 min.
Pečení: 30 min.

12 porcí


Ingredience: 

Na korpus:

250 g hladké mouky
1 špetku soli
15 g kakaa
120 g změklého másla
300 g moučkového cukru (osobně jsem ubrala)
2 vejce
1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
240 ml podmáslí
2 čajové lžičky potravinářského barviva červené barvy
2 čajové lžičky prášku do pečiva

Na krém:

230 g sýr philadelphia
230 g mascarpone
1 čaj. lžička vanilkového extraktu
120 g moučkového cukru
1 šlehačka

Pracovní postup:

Troubu na 180 C.
Dortovou formu vymazat a vysypat .

V míse smíchejte všehcny sypké indresience: mouku, špetku soli, kakao, prášek do pečiva.
V další míse mixujte máslo s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte vejce. Nakonec směs provoňte vanilkovým extraktem.

Podmáslí smíchejte s barvivem (práškové rozmíchejte v trošce vody) a vlijte do mixované směsi. Nyní přidejte smíchané sypké ingredience. Těsto vlijte do dortové formy, uhlaďte a pečte 30 min na 180 C.
Po upečení nechte zcela vychladnout.
Připravte si krém:  sýr a mascarpone a cukru smíchejte
                              šlehačku si ušlehejte do tuha a spojte se sýry. Dejte chladit !


upečený korpus ozdobte krémem dle vaší fantazie......

Komentáře

Okomentovat

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky