Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

RETRO jablečný koláč - bez pečení

 


Do našich Retro receptů rozhodně patří nepečený jablečný koláč. Je to naprosto osvěžující a velmi rychlý dortík, který potěší hlavně v letním parnu. U jeho přípravy se rozhodně nezapotíte. Připravovali jsme ho často u babičky k zahradnímu kafíčku. Je to milá vzpomínka na dětství.

Bude se hodit: nůž na loupání a krájení, kuchyňské prkénko, šťouchadlo na brambory 

Ingredience na jednu rozevírací dortovou formu:

1 kg  šťavnatých jablek oloupaných 

6 - 8 polévkových lžic krupicového nebo třtinového cukru - záleží na chuti jablek 

200 ml vody

2 vanilkové pudinkové prášky

3 ks hřebíčku - koření  (ne, že tam naházíte nějaký kovový hřebíky)

Balení cukrářských piškotů 

( pokud nemáte dejte klasické dětské piškoty a bude ještě víc Restro než jste doufali)

špetka skořice a pár kapek citrónové šťávy 


    Pracovní postup:

    Jablka pokrájejte na malé kostičky a vložte s cukrem skořicí a hřebíčky do hrnce, zalijte vodou, přidejte citronovou šťávu a vařte do změknutí max 10 minut. Odstavte z hořáku, vylovte hřebíčky a šťouchadlem na brambory jablka rozmačkejte ale ne úplně na kaši to by nebylo ono. Oba sáčky s pudinkem rozmíchejte metličkou v misce s troškou vody do hladké kašičky a vlijte do jablečné směsi. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty do zhoustnutí. Dortovou formu vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem vytvořte další vrstvy.

    Nechte vychladnout v lednici. 
    Opatrně otevřete formu a podávejte s čerstvě ušlehanou šlehačkou nebo s kopečkem kysané smetany.
    Ozdobte plátky jablek a snítkou máty. Užijte si kousku koláče skoro bez práce.















    Komentáře

    Nejoblíbenější recepty

    Archiv blogu

    Zobrazit více

    Počet zobrazení stránky