Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Caffé FREDDO

 


Caffé freddo - italská verze řeckého frappé je do letního horka nejlepší kámoš. Stačí na něj výkonný mixér a pár kostek ledu.

Příprava caffé freddo 


Na jednu vysokou sklenici:

Uvařte si silné espresso nejlépe dvojité, to vás vás nakopne.
Vlijte kafe do mixéru.  
Přidejte 90 ml studeného plnotučného mléka.
Přidejte 5 velkých kostek ledu.
Oslaďte si nápoj dle libosti.

Pokud má váš mixer pulzační tlačítko, stiskněte ho opakovaně a tím podrtíte led. 
Pak už jen domixujte do pěny. Silný mixér to zvládne ani ne za minutu. 
Takto připravené freddo je ještě krémovější než klasické frappé.

Obsah kofeinu v kávě není teplotou nijak ovlivněn. 
    Caffé freddo servírujte ve vysoké sklenici, ideálně s brčkem a dlouhou lžičkou.




Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky