Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Kapustová farmářská polévka






Naše velmi oblíbená kapustová polévka je krémová a hustá zároveň. Zahřeje a zasytí. Je jednoduchá na přípravu a  plná chutné  zeleniny. Až na trhu uvidíte krásnou zelenou hlavičku budete vědět co s ní doma uděláte.

Doba vaření včetně přípravy : 45 minut

Bude se hodit: tyčový mixer

Ingredience na polévku pro cca 4 osoby:
doporučujeme koupit vše čerstvé na farmářském trhu 
1 bílá cibule středně velká
1 mrkev
1 kousek celeru
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
550 g brambor oloupaných
sůl, pepř, kmín
1,5 l zeleninového vývaru
200 g kapusty
8 větších plátků slaniny nebo 1 ostřejší klobásu pokrájenou na kolečka

Pracovní postup:


Cibuli, mrkev, celer i česnek nakrájejte najemno. Brambory pokrájejte na kostky.

Máslo a olej rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte zeleninu a pět minut za stálého míchání opékejte. Přidejte brambory, dobře je osolte a opepřete a opékejte dalších pět minut. Vlijte vývar, přidejte půl lžičky kmínu, polovinu kapusty, nasekanou na tenké nudličky a zbavenou tuhých částí, a přiveďte k varu. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte solí, přidejte zbylou kapustu a pár minut povařte. 
Podávejte s nasucho opečenými plátky slaniny. 

Mezi použité koření můžete ještě přidat lžičku uzené papriky. Polévce dodá zcela novu zajímavou chuť.

Náš Tip: Pokud je kapusta velká a nespotřebujete ji všechnu připravte z ní kapustové karbanátky.














Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky