Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Vanilkové bagetky



Zkuste k snídani něco jiného...třeba vanilkové bagetky. My je máme moc rádi třeba s máslem a medem.


Budete potřebovat  : 
kuchyňský vál, váleček, mašlovačka, vařečka, velká mísa, malá miska na kvásek, kuchyňská váha, plech na pečení, pečící papír

Doba přípravy: 30 minut
Doba kynutí : celkem cca 1 hodina + 30 minut
Doba pečení : 15 minut

Ingredience na cca 10 kusů menších housek:

1) Kvásek :

   2 polévkové lžíce hladké mouky
 12 g čerstvého droždí 
   1 lžička krupicového cukru 
 90 g vlažné vody

Všechny ingredience dejte do misky a nechte kynout 30 minut.

2) Těsto :

230 g hladké mouky
    1 celé vejce
    1 špetka soli
150 g vlažné vody
  50 g másla
    2 rovné lžičky soli
    1 vanilkový cukr 
 10 g sušeného mléka nebo sušené smetany do kávy
   1 vejce rozšlehané na potření  

Pracovní postup:

Do malé misky vložte všechny ingredience na kvásek. Misku zakryjte utěrkou a nechte kynout na 30 minut na teplém místě.
Všechny ingredience na těsto smíchejte v míse vařečkou a přidejte vykynutý kvásek. Těsto zadělejte důkladně vařečkou a vytvořte kouli. Povrch lehce posypte moukou a zakryjte utěrkou. Ponechte těsto kynout na teplém místě cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí dejte těsto na lehce pomoučněný vál. Rozdělte těsto na dvě poloviny a každé vytvořte 5 kuliček. Každou kuličku vytvarujte do tvaru malé  bagetky. Ze shora je pomocí ostrého nožíku jemně nařízněte, stačí 3 zářezy.
Bagetky ukládejte na pečící plech vystlaný pečícím papírem a nechte je ještě 30 minut kynout. Rozehřejte troubu na 180 C. Povrch potřete rozšlehaným vejcem.
Vložte plech do rozehřáté trouby a pečte do zlatova 15 minut. Povrch upečených bagetek můžete zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.

Po upečení nechte bagetky vychladnout. 

Dobrou chuť.





Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky