Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Vanilkové bagetky



Zkuste k snídani něco jiného...třeba vanilkové bagetky. My je máme moc rádi třeba s máslem a medem.


Budete potřebovat  : 
kuchyňský vál, váleček, mašlovačka, vařečka, velká mísa, malá miska na kvásek, kuchyňská váha, plech na pečení, pečící papír

Doba přípravy: 30 minut
Doba kynutí : celkem cca 1 hodina + 30 minut
Doba pečení : 15 minut

Ingredience na cca 10 kusů menších housek:

1) Kvásek :

   2 polévkové lžíce hladké mouky
 12 g čerstvého droždí 
   1 lžička krupicového cukru 
 90 g vlažné vody

Všechny ingredience dejte do misky a nechte kynout 30 minut.

2) Těsto :

230 g hladké mouky
    1 celé vejce
    1 špetka soli
150 g vlažné vody
  50 g másla
    2 rovné lžičky soli
    1 vanilkový cukr 
 10 g sušeného mléka nebo sušené smetany do kávy
   1 vejce rozšlehané na potření  

Pracovní postup:

Do malé misky vložte všechny ingredience na kvásek. Misku zakryjte utěrkou a nechte kynout na 30 minut na teplém místě.
Všechny ingredience na těsto smíchejte v míse vařečkou a přidejte vykynutý kvásek. Těsto zadělejte důkladně vařečkou a vytvořte kouli. Povrch lehce posypte moukou a zakryjte utěrkou. Ponechte těsto kynout na teplém místě cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí dejte těsto na lehce pomoučněný vál. Rozdělte těsto na dvě poloviny a každé vytvořte 5 kuliček. Každou kuličku vytvarujte do tvaru malé  bagetky. Ze shora je pomocí ostrého nožíku jemně nařízněte, stačí 3 zářezy.
Bagetky ukládejte na pečící plech vystlaný pečícím papírem a nechte je ještě 30 minut kynout. Rozehřejte troubu na 180 C. Povrch potřete rozšlehaným vejcem.
Vložte plech do rozehřáté trouby a pečte do zlatova 15 minut. Povrch upečených bagetek můžete zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.

Po upečení nechte bagetky vychladnout. 

Dobrou chuť.





Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky

567757