Quadrotti ricotta e limone / Ricottové čtverce s citronem
Quadrotti s ricottou a citronem je snadným receptem na velmi jemný a voňavý dezert. Ricotta s příchutí citronu z něj dělá chutnou sladkost ideální pro děti.
Opravdu je připravený během několika minut.
Po upečení získáte 12 čtverců (quadrotti), nebo i více, pokud je budete krájet menší ...
Dezert se připravuje bez mouky, proto je vhodný při nesnášenlivost lepku.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Bude se hodit : miska na těsto, elektrický šlehací mixer, pekáček, kuchyňská stěrka, malé sítko
Doba přípravy : 30 minut
Doba pečení : 40 minut
Ingredience na 1 menší pekáček:
500 g okapané ricotty
100 g moučkového cukru
100 ml smetany ke šlehání
70 g bramborového škrobu
3 celá vejce
nastrouhaná kůra z 1 citronu (nejlépe z citronu BIO chemicky neošetřeného)
1 sáček vanilkového cukru
Cukr moučka na posypání
Skořice mletá na posypání
Kousek másla na vymazání pekáčku a trošku hrubé mouky nebo kokosu na vysypání
Náš TIP : do těsta můžete přidat i trošku šťávy z citronu
Pracovní postup :
Do misky rozklepněte celá vejce, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a obsah sáčku vanilkového cukru a vše prošlehejte elektrickým šlehacím mixerem. Přidejte moučkový cukr, smetanu a škrob a znovu prošlehejte. Nakonec přidejte ricottu a znovu vše prošlehejte. Pekáček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo kokosem. Troubu rozehřejte na 175 C. Těsto nalijte do pekáčku a uhladťe jeho povrch kuchyňskou stěrkou. Pekáček vložte do trouby a pečte do zlatova cca 40 minut.
Po upečení nechte upečené těsto vychladnout, potom ořízněte okraje.
Nakrájejte upečený plát na čtverce o stejné velikosti.
Smíchejte moučkový cukr se skořicí a přes sítko pocukrujte všechny čtverce.
A to je všechno, teď si uvařte kávu, čaj nebo kakao a pochutnejte si na super měkkých
QUADROTTI.........
Komentáře
Okomentovat