Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Citronové muffiny s borůvkami / Lemon Blueberry Muffins






Muffiny pečeme jen tak pro radost a často je také využíváme při nejrůznějších oslavách pro obohacení svátečního stolu. Ovoce v nich můžete libovolně měnit. Zvolili jsme borůvky, protože ty kanadské jsou k dostání prakticky celoročně ale nejlepší jsou samozřejmě ty lesní. 
Borůvky v kombinaci s citronem se skvěle doplňují. 
Tak to zkuste !


Bude se hodit : papírové košíčky na muffiny (koupíte třeba v drogerii D&M), formu na muffiny, kuchyňský robot se šlehací metlou, sítko na prosátí mouky

Doba přípravy : 30 minut
Doba pečení :     45 minut

Na cca 10 kusů budete potřebovat :

150 g másla
100 g cukr krupice
    3 celá vejce
150 g polohrubé mouky
       nastrouhaná kůra a vylisovaná šťáva z 1 ks BIO citronu 
350 g borůvek omytých a okapaných
moučkový cukr na posypání

Pracovní postup:

Do každé jamky ve formě na muffiny vložte papírový košíček. 
Máslo nakrájejte na kousky a polovičním množstvím cukru ho vložte do mísy robota a šlehejte do pěny. Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Žloutky postupně po jednom zapracujte do máslové pěny. V jiné míse vyšlehejte bílky se zbylým cukrem na tuhý sníh. Do našlehané máslovo-žloutkové pěny prosejte mouku a promíchejte. Nyní do těsta přidejte nastrouhanou kůru z citronu a také vylisovanou citronovou šťávu. Promíchejte. Vypněte robota a pomocí špachtle vmíchejte do těsta část borůvek. A následně pomocí špachtle vmíchejte opatrně sníh z bílků. Těsto rozdělte do papírových košíčků. Ponechte asi 4 mm od okraje košíčku volné. Muffiny se při pečení zvednou tak aby Vám nevytekly. Troubu rozehřejte na 180 C. Povrch posypte zbylými borůvkami a zlehka je zatlačte do těsta. Vložte formu s naplněnými košíčky do vyhřáté trouby a  pečte cca 45 minut. Vyzkoušejte špejlí zda se těsto nelepí a střed je propečený. Upečené muffiny nechte vychladnout a povrch zlehka posypte moučkovým cukrem.

Dobrou chuť !

Náš TIP: muffiny můžete vylepšit sekanými pistáciemi








Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky