Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Nadýchané bulky z podmáslí


Upečte si jednoduché, jemné, nadýchané bulky z podmáslí. 

Budete potřebovat  : 
kuchyňský vál, váleček, mašlovačka, vařečka, velká mísa, malá miska na kvásek, kuchyňská váha, odměrka, tvořítko na housky nebo ostrý nožík, plech na pečení, pečící papír

Doba přípravy: 30 minut
Doba kynutí : celkem cca 1 hodina + 45 minut + 30 minut
Doba pečení : 15-20 minut

Ingredience na cca 15 kusů menších housek:

1) Kvásek :

100 g hladké mouky
  18 g čerstvého droždí 
1 lžička krupicového cukru
100g vlažné vody
Všechny ingredience dejte do misky a nechte kynout 45 minut.

2) Těsto :

350 g hladké mouky
  50 g polohrubé mouky
100 g vlažné vody
100 g podmáslí
  30 g olej slunečnicový nebo olivový

    2 rovné lžičky soli
    1 celé vejce na potření 

Na posypání : kmín, hrubá sůl, sezamová semínka

Pracovní postup:

Do malé misky vložte všechny ingredience na kvásek. Misku zakryjte utěrkou a nechte kynout na 45 minut na teplém místě.
Všechny ingredience na těsto smíchejte v míse vařečkou a přidejte vykynutý kvásek. Těsto zadělejte důkladně vařečkou a vytvořte kouli (pokud máte kuchyňský robot použijte ho spolu s hnětacím hákem). Povrch lehce posypte moukou a zakryjte utěrkou. Ponechte těsto kynout na teplém místě cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí dejte těsto na lehce pomoučněný vál. Rozdělte těsto na cca 15 kuliček. Každý kuličku lehce zploštěte a pomocí tvořítka na housky vytvořte vzhled bulky. Tvořítko lze nahradit zářezy pomocí ostrého nožíku nebo nůžkami. Bulky ukládejte na pečící plech vystlaný pečícím papírem a  nechte je ještě 30 minut  vykynout. Rozehřejte troubu na 210 C. Povrch housek potřete rozšlehaným celým vejcem a posypte podle chuti hrubou solí, kmínem nebo sezamovými semínky. Vložte plech do rozehřáté trouby a pečte do zlatova 15-20 minut. 

Po upečení nechte bulky vychladnout. 
Dobrou chuť.








Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky