Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Rakouské rösti

 Vynikající bramborové rösti se sýrem. Skvělé jídlo k obědu i k večeři. Nikdy si ho nezapomenu objednat v Alpách. A často ho vařím i doma. Rychlé, syté a voňavé jídlo si dám s chutí po celý rok. Ale nejraději ho mám v zimě na horské boudě po vydatné procházce.




Ingredience pro 3 osoby (cca 9 ks menších rösti)
Příprava : 20 minut
Smažení : 20 minut


6 větších brambor
1 střední cibule jemně nakrájená
100 g nastrouhaného sýra nejlépe gruyere
120 g nakrájené slaniny na drobno
Hladká mouka dle potřeby zhruba 6 polévkových lžic
3 celá vejce
mletý černý pepř, sůl,
Slunečnicový olej na smažení

Pracovní postup.

1) Brambory, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nastrouhané brambory rozložte na cedník a nechte z nich okapat přebytečnou tekutinu.

2) V míse smíchejte vejce, sýr, slaninu. Přidejte okapané a vyždímané brambory. Začněte přidávat mouku. Osolte, opepřete. Vše důkladně míchejte a sledujte strukturu těsta. Vyzkoušejte zda z těsta lze utvořit v dlani placička která drží a nerozpadá se. Rozpalte pánev pokrytou vrstvou oleje a vyzkoušejte první rösti. Po usmažení ho nechte zchladnout a ochutnejte. Podle chuti okořeňte těsto. Pokud těsto nedrží přidejte trochu mouky. A začněte smažit. Snažte se o rychlou práci. Barmbory i přesto, že jsou okapané budou dál pouštět tekutinu a těsto může řídnout. Proto je dobré použít i dvě pánve a co nejrychleji těsto spotřebovat. 

Po usmažení servírujte rösti se zeleninovým salátem.




Fotku rösti nemám, neb my to vždy tak rychle sníme, že si na focení vzpomeneme až když je talíř prázdný. Tak sem vložím alespoň pár vzpomínek z naší letošní dovolené v Rakousku. 
Příště už je vyfotím a foto dodám.....slibuju !








Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky