Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Dýňová polévka s petrželkou




Královna podzimu je tady v celé své kráse. Dýňová polévka patří k podzimu jako k velbloudovi hrby tak, že se s tím poperte, loupejte a krájejte hokaido nebo muškátovou dýni. Uvařte si zahřívací a opravdu dobrou krémovou polévku.



Doba přípravy : 35 minut
Vhodné pro : vegetariány

Ingredience pro 3 osoby :

1 kg oloupané na kostky pokrájené dýně (na tuto polévku je velmi vhodná muškátová dýně)
3 polévkové lžíce másla
1 menší bílá cibule
1 stroužek česneku
900 ml zeleninového vývaru 
malý kousek zázvoru 
2 větší brambory 
250 ml smetany na vaření
sůl
2 ks bobkového listu
pepř
hrst petrželky hladkolisté 
dýňový olej nebo olivový olej  na dochucení

Pracovní postup : 

Dýni oloupejte, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky velké cca 2,5 cm. 
Brambory oloupejte a pokrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo. 
Přidejte najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, kousek pokrájeného zázvoru a bobkové listy a jako poslední přidejte brambory a kostky dýně. 
Vše duste 2–3 minuty. Pak přilijte vývar a na středním plameni přiveďte k varu.
Osolte dle vaší chuti a opepřete
Vařte na mírném plameni asi 20 minut – aby dýně i brambory změkli. 
Nyní odstraňte bobkové listy, polévku nechte trochu vychladnout a rozmixujte ji dohladka spolu se smetanou a posekanou petrželkou.

Polévku ozdobte kapkou smetany a olivovým nebo dýňovým olejem. 
A jestli to máte rádi HOT přidejte do polévky špetku chilli 🌶👍.
Podávejte třeba s krutony.

Tak dobrou chuť.










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky