Sezónní info / Listopad 2015
Listopad
sezóna se pomalu uzavírá…příroda vydává své poslední poklady. Je čas si všechno to dobré uskladnit nejen do skleniček, mrazáků ale i do vzpomínek. Doufám, že máte mnoho tzv. malých ohříváčků na zimu. A až Vás přepadne podzimní nebo zimní chandra zaženete ji nějakou dobrotou a sladkou vzpomínkou…...Zapalujte svíčky, vařte syté polévky a vydatnější hřejivá jídla. Pečte slané koláče z dýně nebo špenátu a těšte se ze všeho co Vás potká.
kapusta, zelí, pórek,
václavku obecnou a jidášovo ucho
zimní hrušky a jablka
dýňové pyré
čerstvé k dostání:
kapusta, zelí, pórek,
určitě si kupte jedlé kaštany
- upečte si je v troubě a dejte si k nim gorgonzolu s mascarpone - zaručeně Vám to zvedne náladu
v lese najdete:
václavku obecnou a jidášovo ucho
uskladněte si :
zimní hrušky a jablka
celer, mrkev, cibuli, česnek
brambory
zavařte si :
dýňové pyré
Nezpomeňte na :
- dušičky a take si .........
11. listopadu si upečte svatomartinskou husu a otevřete si lahev svatomartinského vína.
19. listopadu ochutnejte beaujolais nouveau.
Pomalu se připravujte na advent !
Komentáře
Okomentovat