Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Pomazánka LIPTAUER

Pomazánka Liptauer pochází původně Slovenska ale recept na
 ní zná snad každý Němec....
 Minulý víkend jsme strávili krásné chvíle na pikniku s přáteli v Riegrových sadech. Na piknik se hodí všechno co máte doma: sýry, uzeniny, zelenina, ovoce, pečivo, sladkosti a nejrůznější nápoje ale i pomazánky které vlastnoručně vyrobíte sami doma. Já jsem donesla pomazánku Liptauer podle receptu šéfkuchaře Romana Dolejše z francouzské restaurace La Gare. Protože všem chutnala bude recept právě na tuto pomazánku ode dneška na blogu Bistro Sezóna a od teď si ji můžete připravit doma i Vy. 

Počet porcí : k večeři postačí pro tři osoby 
Doba přípravy : 15 minut
Vhodné pro : vegetariány

Ingredience:

250 g tvarohu (polotučný nebo tučný ve vaniččce)
100 g másla pokojové teploty
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 lžička kaparů v soli
1 velká kyselá okurka
1/2 lžičky mleté sladké papriky
sůl, pepř
petrželka nebo pažitka (hrst)


Pracovní postup:

  Pomazánku si nejlépe připavíte ve šlehací míse pomocí kuchyňského robotu nebo ručním mixerem se 
šlehacími metlami.
Do mísy vložte tvaroh, máslo, jemně nasekanou cibuli, kapary, rozmačkaný stroužek česneku a na drobno nakrájenou kyselou okurku. Celou směs okořeňte sladkou paprikou, solí a pepřem. Kdo má rád může přidat i trošku mletého kmínu. Nasaďte šlehací metlu na robot a šlehejte až se všecny suroviny spojí. Ochutnejte a případně ještě dochuťte kořením.
Nakonec můžete přidat posekanou pažitku nebo petrželku. Nejlépe pomazánka chutná s čerstvým kváskovým chlebem. 
Teď už jen zabalit deku a můžete vyrazit na piknik v parku a užívat si poslední letní prázdninové dny.








K pomazánce si dopřejte rajčatový salát třeba s koprem a olivovým olejem










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky