Pomazánka LIPTAUER
Pomazánka Liptauer pochází původně Slovenska ale recept na ní zná snad každý Němec.... |
Ingredience:
250 g tvarohu (polotučný nebo tučný ve vaniččce)
100 g másla pokojové teploty
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 lžička kaparů v soli
1 velká kyselá okurka
1/2 lžičky mleté sladké papriky
sůl, pepř
petrželka nebo pažitka (hrst)
Pracovní postup:
Pomazánku si nejlépe připavíte ve šlehací míse pomocí kuchyňského robotu nebo ručním mixerem se
šlehacími metlami.
Do mísy vložte tvaroh, máslo, jemně nasekanou cibuli, kapary, rozmačkaný stroužek česneku a na drobno nakrájenou kyselou okurku. Celou směs okořeňte sladkou paprikou, solí a pepřem. Kdo má rád může přidat i trošku mletého kmínu. Nasaďte šlehací metlu na robot a šlehejte až se všecny suroviny spojí. Ochutnejte a případně ještě dochuťte kořením.
Nakonec můžete přidat posekanou pažitku nebo petrželku. Nejlépe pomazánka chutná s čerstvým kváskovým chlebem.
Teď už jen zabalit deku a můžete vyrazit na piknik v parku a užívat si poslední letní prázdninové dny.
K pomazánce si dopřejte rajčatový salát třeba s koprem a olivovým olejem |
Komentáře
Okomentovat