Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Navštívenka / Gastro - Bratislava

  

   

 Nesájdeš na Café ?......












  Moje poslední návštěva Bratislavy se konala zhruba před 10 lety a byla to náštěva rychlá a víceméně pracovní. Stihla jsem vidět jen hrad a navštívit jednu snobskou restauraci. V té době neprobíhal žádný "gastro-boom" a tak se moc velký zážitek nekonal. Ovšem pokud přijedete do tohoto města v současné době budete mile překvapeni a nadšeni. Bratislava je "pekná  frajerka" na Dunaji.   


  Bratislava je velmi "jedlá, pitelná" uhlazená a rozmanitá. Mnohé podniky předběhli svým vizuálem a nabídkou Prahu. Jeli jsme na jistotu. Už několik let sledujeme na facebooku  Bistro St. Germain v Rajské ulici 7 : https://www.facebook.com/BistroStGermain?fref=ts


  Nespletli jsme se s výběrem ani na okamžik. Interier Vám připomene Paříž. Porce Vás překvapí svou velikostí. Ceny příznivé, obsluha perfektní. Každá věc, každý doplněk, nábytek a celkové uspořádání zde má svůj význam. Když zahlédnete objednané jídlo zákazníků kolem Vás, dostanete okamžitě chuť dát si vše co nese servírka na platíčku. Zabrali jsme čtvrtinu venkovní zahrádky spolu s naším 50 kilovým ridgebackem a ani na okamžik nám nebylo naznačeno že tam překážíme. Pes dostal kýbl vody a velkou pozornost personálu. Objednali jsme si salát z polníčku s modrým sýrem s ořechy a medovo-hořčičnou zálivkou, Caesar wrap, pečené rozmarýnové brambory, espresso, cappuccino, sklenku rosé a red velvet dort. Objednané jídlo jsme dostali velmi brzy a bylo moc hezky prezentováno. Chuťové buňky byly naprosto uspokojeny. Bistro splňuje to co od bistra čekáte. Jednoduché jídlo s nápadem uspokojí malý hlad ale můžete využít jejich nabídku i na oběd, večeři nebo rodinnou oslavu. Otevřeno je zde každý den. Víno i jídlo je na menu vybráno s velkou pečlivostí a nabídka je opravdu uspokojivá. 
Moc bychom si přáli aby nám v Praze vyrostlo St. Germain 2. 
Nechtělo se nám opustit tohle krásné místo, ale čas nás tlačil. Spokojení jsme vyrazili dál do centra města. Pokračování níže ......








































  Nečekali jsme dál už nic lepšího a snad právě proto nám procházka centrem naprosto vyrazila dech. V ulicích starého města nabydete dojmu, že jste v jednom velkém baru. Najdete zde pestrou flotilu designových podniků, kaváren, pubů. Všechno to tu ladí, voní a celé centrum se veze na západní vlně. Ovlivnění Berlínem, Budapeští, Vídní je zde cítit na každém kroku. Za chvíli nabydete dojmu, že se tu nemůžete zastavit na jeden den ani na víkend. Na pořádný průzkum pořebujete týden. Bratislava se přiřadila k Evropským metropolím a nemá se za co stydět. Máme z ní skvělý pocit a touhu vrátit se sem co nejdříve. Toulejte se uličkami a  ochutnávejte skvělé jídlo, různé varianty kávy, alko i nealko nápoje. Vyzkoušejte zmrzlinu i dezerty. Podlehnete velmi rychle a stáváte se součástí místního života. Kromě gastro podniků objevíte i designové obchody s oblečením a všude na Vás budou milí. Prostě si to tady užijete ať hledáte hipsta podnik nebo si chcete posedět v kavárně vídeňského typu. Ale bistro St. Germain je na špici a tomu všemu kraluje. 
Pokračujte ve čtení dál....

    






















Nekonečná fronta na zmrzlinu v KOUN

KOUN je  na parádním  místě




  A na závěr ještě jeden tip : pro multi-kulti zážitek stojí za to navštívit Trhovisko na Miletičove ulici. Obrovská tržnice hýří barvami a pestrou nabídkou ovoce, zeleniny a  květin. Koupit zde můžete tradiční slovenské sýry, klobásy, domácí sirupy a marmelády. Ochutnejte místní pagáče / lepší jsme dosud nejedli. Stavte se ve stánku Fresh gastro pro nejlepší brynzu a další skvělé domácí produkty.
























Zde je jen krátký seznam toho co jsme stihli vidět a ochutnat.....

Především doporučujeme :

Street food ORBIS
Caffe Moaré
Foxford
MOODS Bakery - Coffee
Industra  - mimochodem nejlepší okurková limonáda a skvělý  cold brew 
MOMO Garden
Zmrzlinárna KOUN

Mobilní kavárny : 

CafeMobil
Brother's Café

Ve Vídeňském stylu jede : Kaffee Mayer 

Jste tedy v Paříži? Bavorsku, Vídni ? ... ne přátelé tohle je Bratislava

Všude se psem a po svých dojdete ..... tak běžte je přece ještě hezky .... 
ať to stihnete ....







Ahoj zase někdy příště !!!!!!!!!!!!!














Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky