neděle 2. listopadu 2014

Sezónní info /Listopad 2014

Listopad

  sezóna se pomalu uzavírá…příroda vydává své poslední poklady. Je čas si  všechno to dobré uskladnit nejen do skleniček, mrazáků ale i do vzpomínek. Doufám, že máte mnoho tzv. malých ohříváčků na zimu. A až Vás přepadne podzimní nebo zimní chandra zaženete ji nějakou dobrotou a sladkou vzpomínkou…...Zapalujte svíčky, vařte syté polévky a vydatnější hřejivá jídla. Pečte slané koláče z dýně nebo špenátu a těšte se ze všeho co Vás potká.


čerstvé k dostání:

kapusta, zelí, pórek,
určitě si kupte jedlé kaštany
 - upečte si je v troubě a dejte si k nim gorgonzolu s mascarpone - zaručeně Vám to zvedne náladu

v lese najdete:

václavku obecnou a jidášovo ucho

uskladněte si :

zimní hrušky a jablka
celer, mrkev, cibuli, česnek
brambory

zavařte si :

dýňové pyré


Nezpomeňte na  :

- dušičky a take si .........

11. listopadu si upečte svatomartinskou husu a otevřete si lahev svatomartinského vína.
20. listopadu ochutnejte beaujolais nouveau.
Pomalu se připravujte na advent !