Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Máslové sušenky

  To nejlepší co si můžete dát ke kávě nebo čaji je rozhodně máslová sušenka. Tak se do nich pusťte. Jsou hotové za chvilku a pokud je nesníte hned vydrží Vám několik dní. Ale já jsem pro mlsání tzv. ihned, tak  jestli si dáváte čaj o páté jako angličani můžete k němu podávat i tahle sladká kolečka.


Z jedné dávky získáte asi 12 kusů středně velkých sušenek.

Ingredience : 
2 žloutky
120 g rozpuštěného másla
100 g moučkového cukru
1/2 sáčku prášku do pečiva ( bez fosfátů)    
240 g hladké mouky 
kůra z poloviny BiO citronu

Příprava : 

Rozehřejte troubu na 180 C
Pečící plech vyložte pečícím papírem.

1) Ve středně velké misce smíchejte vidličkou žloutky s moučkovým cukrem

2) Přidejte rozpuštěné zchladlé máslo, kůru z citronu a mouku smíchanou s práškem do pečiva

3) Spojte vše v těsto, zformujte do koule a uložte pod folii do lednice asi na 30 minut

4) Po uplynutí času vyjměte těsto z lednice a tvořte středně velké kuličky, dlaní je zploštěte a urovnejte okraje a pokládejte na plech až do spotřebovaní veškerého těsta. Sušenk klaďte dál od sebe, při pečení lehce nabydou.  Nyní je můžete ozdobit třeba vidličkou nebo ozdobným razítkem.

5) Plech se sušenkami vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 12-15 minut až lehce zrůžoví. Po upečení je nechte pár minut zchladnout a pak je můžete lehce poprášit moučkovým cukrem. Pečené je uchovejte nejlépe v plechové dóze. Otázka je jestli ji vůbec vytahovat .....

Náš TIP : Recept můžete využít i jako jeden druh vánočního cukroví.






Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky