Máslové sušenky
To nejlepší co si můžete dát ke kávě nebo čaji je rozhodně máslová sušenka. Tak se do nich pusťte. Jsou hotové za chvilku a pokud je nesníte hned vydrží Vám několik dní. Ale já jsem pro mlsání tzv. ihned, tak jestli si dáváte čaj o páté jako angličani můžete k němu podávat i tahle sladká kolečka.
Z jedné dávky získáte asi 12 kusů středně velkých sušenek.
Ingredience :
2 žloutky
120 g rozpuštěného másla
100 g moučkového cukru
1/2 sáčku prášku do pečiva ( bez fosfátů)
240 g hladké mouky
kůra z poloviny BiO citronu
Příprava :
Rozehřejte troubu na 180 C
Pečící plech vyložte pečícím papírem.
1) Ve středně velké misce smíchejte vidličkou žloutky s moučkovým cukrem
2) Přidejte rozpuštěné zchladlé máslo, kůru z citronu a mouku smíchanou s práškem do pečiva
3) Spojte vše v těsto, zformujte do koule a uložte pod folii do lednice asi na 30 minut
4) Po uplynutí času vyjměte těsto z lednice a tvořte středně velké kuličky, dlaní je zploštěte a urovnejte okraje a pokládejte na plech až do spotřebovaní veškerého těsta. Sušenk klaďte dál od sebe, při pečení lehce nabydou. Nyní je můžete ozdobit třeba vidličkou nebo ozdobným razítkem.
5) Plech se sušenkami vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 12-15 minut až lehce zrůžoví. Po upečení je nechte pár minut zchladnout a pak je můžete lehce poprášit moučkovým cukrem. Pečené je uchovejte nejlépe v plechové dóze. Otázka je jestli ji vůbec vytahovat .....
Náš TIP : Recept můžete využít i jako jeden druh vánočního cukroví.
Náš TIP : Recept můžete využít i jako jeden druh vánočního cukroví.
Komentáře
Okomentovat