Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Linecká kolečka

 
Ano, pomalu, plíživě se blíží doba adventu a s ní maraton vánočního pečení. Mezi klasické druhy už dávno patří linecká kolečka.  Zábavný to druh pečiva. Můžete vykrajovat tvary jaké se Vám líbí a slepovat čím se Vám právě chce. Nejčastější náplní je rybízová marmeláda. Ale zkusit je můžete s meruňkovou, jahodovou, pomerančovou a třeba pro velké mlsaly i s nutelou. Můj recept je velmi jednoduchý a neobsahuje prášek do pečiva. Doba rozležení je velmi rychlá stačí tři dny a kolečka jsou křehká a velmi dobře chutnají. Tak si je nyní upečte na zkoušku. Tohle pečivo miluje snad každý koho znám. 


Doba přípravy : 15 minut
Doba pečení : 10 minut

Zvláštní pomůcky: pečící papír, vál, váleček, vykrajovátka 


Ingredience: na 2 plechy cukroví

420 g prosáté hladké mouky
140 g moučkového cukru
280 g změklého másla
4 žloutky
 Jemně nastrouhaná kůra z jednou BIO citronu
Moučkový cukr na poprášení
Zavařenina dle Vaší volby 

Pracovní postup :

  Mouku prosejte na vál, přidejte cukr, máslo, žloutky a kůru z citronu. Zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do folie a uložte na hodinu do lednice. Těsto postupně rozvalujte na plát tenký 2 mm a vykrajujte tvary.  Do poloviny z nich vypíchněte menším vykrajovátkem středy aby při slepení byla vidět náplň. Kla'dte tvary na plechy vystlané pečícím papírem.  Rozehřejte troubu na 175 C a pečte do růžova zhruba 10 minut. Nechte zchladnout na plechu. Slepujte náplní a závěrem zlehka pocukrujte moučkovým cukrem. 
















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky