Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Navštívenka v Kandelábru


  Tak jsme si minulý týden zase jednou vyšly. Tentokrát na polední menu do Vyšehradského restaurantu Kandelábr. Rezervace stolu po telefonu proběhla bez problémů a to i na venkovní rozlehlou zahrádku plnou hostů. První co nás zaujalo je velmi špatné rozmístění stolů a slunečníků, číšníci neustále zakopávají  a přeskakují betonové kostky od slunečníků. Na stole je týdenní nabídka poledního menu a nabídka alkoholických nápojů a ošklivá slánka s pepřenkou. Zeptaly jsme se obsluhy na domácí černý nebo zelený čaj . Odpověď číšníka:"Ano, máme ale je to rozpuštěný granulovaný čaj". Tak jsme zvolily raději domácí citronádu. Byla dobrá podávaná ve džbáncích s ledem a plátky citronů. Chtěly jsme ochutnat údajně vyhlášený hamburger. Zhruba po 15 minutách nám bylo sděleno, že hamburgery už nejsou a kachna taky ne, ale na tu se nikdo neptal.
Nakonec jsme si  z menu  vybraly kuřecí řízek v trojobalu s bramborem a okurkovým salátem. A   zeleninový salát s kousky opečené vepřové panenky.
  Řízek byl šťavnatý, brambory chutné a okurkový salát v mini mističce posazený mezi brambory byl hořký. Zeleninový salát úplně bez nápadu pouze kopa listů různých druhů salátů a mezi nimi pár kousků opečené panenky. Nebyl nám nabídnut ani olivový olej ani aceto balsamico na dochucení salátu. Po hlavním jídle se nám nikdo nesnažil nabídnout dezert nebo kávu. Ceny poledních jídel se pohybují od 90,- do 170,-Kč. Uvnitř restaurace je malá prodejna. Sortiment tvoří několik kousků francouzských paštik, asi 5 druhů sýrů a jogurty z Itálie zhruba 100g za 30,-Kč a ve vitrině pro zákusky byli větrníky a linecká kolečka. Prodejna nabízí točenou zmrzlinu. Kandelábr je tedy podnik typu najez se, zaplať a běž. Pro nás palec dolů a už nikdy více. 



http://www.restaurantkandelabr.cz/cs/

Komentáře

  1. Po přečtení předchozího článku musím přispět se svojí troškou do diskuze. Ve čtvrtek 15. srpna jsem o polední pauze navštívila vyšehradský restaurant Kandelábr. Návštěva restaurace byla příjemným zážitkem hned od začátku, usměvavá obsluha vás pozdraví a podnik se navíc neřadí mezi restaurace, kde se sice přes poledne nekouří, ale přesto se cigaretový kouř nepodaří vyvětrat. V restaurace je kolem poledne sice celkem plno, uvnitř i na zahrádce, ale místo najdete bez obtíží. Interiér je sympatický a nečekaný, cítíte se příjemně a můžete si prohlížet historické fotografie a plastiku okolí podniku či lahvovou výzdobu restaurace. Samozřejmostí je možnost seznámit se s novinkami, o kterých informuje denní tisk. Interiér je osvětlen příjemným a dostatečným osvětlením.
    Z nabídky poledního menu jsem si vybrala kuře po svahilsku se zeleninou a houbami, z nápojů jsem zvolila hruškový džus. Ten vám donesou v lahvičce, takže se nemusíte obávat pro někoho nežádoucího zředění vodou.
    Obsluha v podniku je všímavá a vstřícná, nemáte pocit, že ji svou návštěvou a požadavky obtěžujete. O rychlosti číšníků ani nemluvě – jídlo jsem měla na stole do pěti minut. Chutnalo už očima. Kuřecí kousky se jen rozplývaly a měly výraznou kořeněnou chuť, řekla bych, že maso bylo předem naloženo. Zelenina měla taktéž dobrou a výraznou chuť, jen bych ji možná tepelně zpracovávala kratší dobu. Maso i zelenina byly čerstvé, omáčka domácí – chemii byste v ní těžko hledali. Porce byla dostatečná.
    Vytkla bych jen, že jídlo bylo teplé akorát, vychutnávala jsem si ho deset minut a na konci bylo už i maso studenější. Také bych ztlumila hudbu, většinou si jde člověk sednout do restaurace s rodinou nebo přáteli a hudba by měla být pro hovor příjemnou a nepříliš hlučnou společnicí.
    Při odchodu jsem ještě navštívila obchůdek se specialitami (víno, mléčné výrobky, zákusky), který je součástí restaurace a stojí za zastavení.
    Celkově Kandelábr hodnotím velmi pozitivně a těším se na další návštěvu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za Váš komentář, asi jste měla větší štěstí než my . Nicméně pro nás se tím nic nezmění. Naše zvědavost byla uspokojena a půjdeme se podívat zase někam dál. Jestli se Vám někde líbí budeme rádi když se o Váš názor podělíte s námi. Přejeme mnoho dobrých gastronomických zážitků. S pozdravem Martina a Bára

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky