Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Kuchařská kniha

Kuchařka Zpátky domů od Hanky Michopulu

  Dalo mi dost práce sehnat alespoń druhé vydání kuchařské knihy Hanky Michopulu. Kniha je vyprodaná. Nakonec mi jí prodali přímo v nakladatelství Smart press jako druhou jakost s mírným poškozením. Kniha vznikala dva roky a autorka s přáteli všechny recepty uvařila a vyzkoušela. Kniha je rozdělená netradičně  do několika kapitol spíše pocitových : Na bolavou duši,  Prázdniny v Čechách.....a  další. Jednotlivé kapitoly doprovází hezké fotografie. Ale není pravidlem aby fotografii měl každý zde uvedený recept.
  Každý recept obsahuje předmluvu, použité ingredence a pracovní postup. Vyzkoušela jsem asi 40 % receptů. Vyplatí se si přečíst pracovní postup podrobně. V některých receptech se ztratíte, jiné Vám půjdou sami. U dezertů doporučuji ubrat cukr, jsou opravdu ve výsledku velmi sladké. Moc jsem si oblíbila recept na Parmskou šunku v listovém těstě ze str. 110. V receptu je malá chyba ale napraví to přidané fotografie pracovního postupu. Jedná se o to, že než přiložíte horní část listového těsta je třeba náplň pokropit olivovým olejem o tom se v postupu nikde nepíše.
Tato kniha je příjemné čtení a pocta domácímu vaření. Najdete v ní inspiraci a mnoho důvodů proč je skvělé na chvíli vypustit starosti a ponořit se do vzrušení které vaření poskytuje. Hanka napsala další dvě kuchařské knihy s názvem Recepty s farmářského trhu (1. a 2.díl) ty budeme testovat příště.

Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky