Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Meruňkový sirup / Marillen saft 🍑


Hustý meruňkový sirup, který chutná jako tekuté meruňky. Můžete z něj vyrobit osvěžující limonádu a naředit ho studenou perlivou či neperlivou vodou dle vlastní chuti. Tahle meruňková limonáda je naprosto perfektní osvěžení v horkém létě. S meruňkovým sirupy či nektary se setkáte v Rakousku v regionu Wachau. Příznivé povětrnostní podmínky udělaly z této oblasti kraj vinařů a pěstitelů neodolatelných meruněk. Meruňky z Wachau jsou nejlepší na světě. Meruňka se v Rakousku a Bavorsku nazývá Marille ale v Německu ji každý zná jako Aprikose. Na tak dobré limonádě si teď můžete pochutnat i vy. 


Ingredience na cca 2,5 litru sirupu:

2 kg zralých ale pevných meruněk 🍑

500 g třtinového cukru

1 litr vody

šťáva z jednoho citrónu 🍋

2 lžičky kyseliny citrónové

PRACOVNÍ POSTUP :

Omyté meruňky vypeckujte, nakrájejte je na čtvrtky vložte do hlubokého hrnce. Vsypte k nim všechen cukr, přilijte lit vody a vařte při mírné teplotě cca 15 minut. Pokud je ovoce měkké rozmixujte vše tyčovým mixérem. Nyní směs propasírujte přes velmi jemné síto do čistého hrnce. Přidejte citrónovou šťávu a kyselinu citrónovou. Přiveďte sirup těsně k bodu varu cca na 80 C, promíchejte a vypněte hořák. Sirupem plňte důkladně vyvařené lahve s patentním uzávěrem. Po vychladnutí uložte do lednice. Spotřebujte co nejdříve a pokud vám ještě nějaké meruňky zbyly upečte si meruňkový koláč s pistáciemi.

Náš TIP: 

Promasírovanou meruňková dužninu dejte do zavařovací sklenice a uložte do lednice, je výborná třeba do ranního jogurtu či smoothie.





Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky