Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Mátový sirup / pro přípravu letní limonády 🪴


Máta roste jako divá a protože ji milujeme a chceme si jí co nejvíce užít vyrobily jsme si domácí mátový sirup. Příprava je snadná velmi rychlá. S tímhle sirupem vytvoříte kouzelné letní limonády bez chemie a konzervantů 🍃


Na 750 ml sirupu potřebujete:

Velký svazek čerstvé omyté máty

250 g třtinového cukru

750 ml vody

Bude se hodit : ostrý nůž, kuchyňské prkénko, Jemné síto

POSTUP PŘÍPRAVY

Mátu omyjte a nahrubo nasekejte. Cukr vsypte do kastrolu a přidejte  750 ml vody. Přiveďte k varu, ztlumte teplotu hořáku, vařečkou promíchejte aby se cukr rozpustil a nechte pobublávat cca 25 minut. Tekutina zhoustne a mírně se zredukuje. Odstavte z plotny a přidejte všechnu nasekanou mátu. Několik lístečků si ponechte na ozdobení limonády. Zakryjte pokličkou a nechte louhovat klidně i hodinu. přivoňte si je to úžasná pepermintová vůně. Mezitím vymyjte skleněnou lahev s patentním uzávěrem. Sirup přeceďte přes jemné sítko do jiné nádoby a násleďně za pomocí trychtýře ho přelijte do lahve.

Limonádu připravíte tak, že do velké sklenice nalijete asi 1 cm sirupu přidáte led, kolečka limetek a snítky máty a zalijete studenou perlivou či neperlivou vodou. Sladit není třeba ale šťávu z limetky můžete přidat. A slušet jí bude i snítka levandule.

Zajímavou variantou je přidání rozmixované dužniny z jednoho kiwi. 

Náš TIP: mátovým sirupem můžete ochutit i nejrůznější krémy nebo s ním polít zmrzlinu

Krásné léto přeje Bistro Sezóna 🍃

 



Mint, Menthe, Máta ......🍃




Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky