Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Frankfurtská polévka


Vydatná nijak složitá voňavá polévka, vhodná v sychravém počasí. Základem jsou frankfurtské párky, ty se začali prodávat ve Frankfurtu nad Mohanem už v roce 1487. My pro ně do Frankfurtu naštěstí  nemusíme a koupíme je třeba v řeznictví. Ale pokud je nemáte hned po ruce můžete polévku uvařit i z jiných párků, které máte doma. Příprava polévky není nijak složitá a zaručeně se Vám povede. Vzpomínáte jak jste si právě tuhle hospodskou polévku dávali ve stánku na lyžařském výcviku ? My jsme ji vařili i na táborovém ohni v kotlíku. Neznám nikoho komu nechutná. Tak co už jdete vařit ? Ani se nedivím.


Doba přípravy: 15 minut

Doba vaření : 25-30 minut


Ingredience na 4 porce polévky:

1200 ml hovězího vývaru

150 g frankfurtských párků

500 g brambor varný typ B

1 celá bílá cibule

2 stroužky česneku

2 polévkové lžíce sádla

2 polévkové lžíce hladké mouky

1 polévková lžíce sladké mleté papriky - přidat můžete i lžičku mleté uzené papriky

1/2 lžičky drceného kmínu

na dochucení : sůl, mletý černý pepř


Pracovní postup:

Pokrájejte párky na kolečka. Česnek prolisujte a cibuli pokrájejte najemno. Ve větším hrnci rozehřejte dvě lžíce sádla, přidejte pokrájené párky. Osmahněte je dozlatova a děrovanou naběračkou je vyjměte a uložte do misky stranou. Do výpeku přidejte cibuli, osolte, snižte teplotu a restujte dozlatova. Nyní přidejte prolisovaný česnek, mouku, mletou papriku a kmín. Promíchejte, krátce zarestujte a přidejte brambory a přilijte všechen vývar. Přiveďte k varu a vařte 25-30 minut do změknutí brambor. Polévka zhoustne díky mouce a škrobu z brambor. Přidejte opečené párky, nechte prohřát a podávejte. 

Dobrou chuť.



Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky