Tvarožník

Když milujete tvaroh a zrovna na vás koukají dvaz lednice a pak pohledáte ještě zbytek potřebných surovin můžete vykouzlit během chvilky lehounký dezert, jemuž říkáme tvarožník. Vlastně je to taková česká verze cheesecaku. Koláč je nízký, můžete ho upéct i z dvojité dávky ale o to déle na něj budete čekat. Ovoce si vyberte dle Vaší chuti. Výborný je s borůvkami, rybízem i malinami.
V Německu najdete tenhle koláč v každé cukrárně pod názvem Käsekuchen. Když máme možnost vždy si v té jejich Cafe -Konditorei jeden dáme. Němci mají rádi všeho hodně tak že můžete očekávat obrovský kus tvarožníku.Budete potřebovat: kuchyňskou váhu, kuchyňský robot se šlehací metlou, stěrku
Doba přípravy : 15 minut
Doba pečení : 45-50 minut
Ingredience na jednu menší koláčovou formu o průměru cca 23 cm (skvěle se hodí forma rozevírací)
250 g omytého a okapaného ovoce dle vašeho výběru
400 g tučného tvarohu ve vaničce
160 g moučkového cukru prosátého + trochu na závěrečné posypání upečeného koláče
60 g dětské krupičky
30 g polohrubé mouky
60 ml kefíru
2 celá vejce
kousek másla na vymazání formy
trochu hrubé mouky na vysypání formy
Pracovní postup:
Všechny suroviny vyndejte z lednice a odvažte si jejich potřebné množství na kuchyňské váze.
Protože příprava koláče je rychlá, předehřejte včas troubu na 180C. Formu na koláč vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Do mísy ve které budete šlehat těsto vložte tvaroh a moučkový cukr. Přidejte vejce a vše prošlehejte.
Pak přidejte krupičku, prosátou mouku a kefír. Těsto vlijte do připravené formy. Povrch posypte okapaným ovocem. Vložte do vyhřáté trouby na cca 45-50 minut. Když těsto zpevní, to vyzkoušíte špejlí a nelepí se, vyndejte koláč z trouby, nechte ho zchladnout. Vyjměte koláč z formy a jeho povrch posypte moučkovým cukrem. A už podávejte....
Dobrou chuť:-)


Komentáře
Okomentovat