Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Tvarožník





Když milujete tvaroh a zrovna na vás koukají dvaz lednice a pak pohledáte ještě zbytek potřebných surovin můžete vykouzlit během chvilky lehounký dezert, jemuž říkáme tvarožník. Vlastně je to taková česká verze cheesecaku. Koláč je nízký, můžete ho upéct i z dvojité dávky ale o to déle na něj budete čekat. Ovoce si vyberte dle Vaší chuti. Výborný je s borůvkami, rybízem i malinami. 
V Německu najdete tenhle koláč v každé cukrárně pod názvem Käsekuchen. Když máme možnost vždy si v té jejich Cafe -Konditorei jeden dáme. Němci mají rádi všeho hodně tak že můžete očekávat obrovský kus tvarožníku.

Budete potřebovat: kuchyňskou váhu, kuchyňský robot se šlehací metlou, stěrku

Doba přípravy :  15 minut
Doba pečení : 45-50 minut


Ingredience na jednu menší koláčovou formu o průměru cca 23 cm (skvěle se hodí forma rozevírací) 

250 g omytého a okapaného ovoce dle vašeho výběru
400 g tučného tvarohu ve vaničce
160 g moučkového cukru prosátého + trochu na závěrečné posypání upečeného koláče
  60 g dětské krupičky
  30 g polohrubé mouky
  60 ml kefíru
    2 celá vejce
kousek másla na vymazání formy
trochu hrubé mouky na vysypání formy

Pracovní postup: 

Všechny suroviny vyndejte z lednice a odvažte si jejich potřebné množství na kuchyňské váze.
Protože příprava koláče je rychlá, předehřejte včas troubu na 180C. Formu na koláč vymažte máslem a vysypte hrubou  moukou. 

Do mísy ve které budete šlehat těsto vložte tvaroh a moučkový cukr. Přidejte vejce a vše prošlehejte.
Pak přidejte krupičku, prosátou mouku a kefír. Těsto vlijte do připravené formy. Povrch posypte okapaným ovocem. Vložte do vyhřáté trouby na cca 45-50 minut. Když těsto zpevní, to vyzkoušíte špejlí a nelepí se, vyndejte koláč z trouby, nechte ho zchladnout. Vyjměte koláč z formy a jeho povrch  posypte moučkovým cukrem.  A už podávejte.... 


Dobrou chuť:-)


 








Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky