Salade de Carotte au cumin et à la coriandre / Mrkvový salát s kmínem a koriandrem

Mezi nejoblíbenější saláty Marocké kuchyně patří bezesporu lahodný mrkvový kořeněný salát. Skvěle poslouží jako zdravý, jednoduchý předkrm nebo příloha.
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření : 15 minut
Vhodné pro vegetariány
Budete potřebovat : škrabku na zeleninu, ostrý nožík, lis na česnek
Ingredience pro 5 osob:
1 kg čerstvé mladé mrkve - karotky
3 stroužky česneku
1/2 svazku hladkolisté petržele
1/2 svazku koriandru
10 ml bílého vinné octa
šťáva z 1/2 citronu
50 ml olivového oleje
1/2 kávové lžičky mletého římského kmínu
1 lžička černých sezamových semínek
sůl, čerstvě mletý pepř
Pracovní postup :
1) Oloupejte mrkev, nakrájejte ji podélně na 4 dlouhé díly. Dejte vařit větší množství osolené vody, vložte mrkev a vařte 15 minut.
2) Mrkve sceďte a nechte ji vychladnout. Mezitím si připravte zálivku. Pokrájejte omyté a okapané bylinky najemno. Část bylinek si ponechte na ozdobu. Do misky propasírujte pomocí lisu česnek, přidejte bylinky, ocet, olej, citronovou šťávu a kmín. Ochutnejte zálivku a pokud chcete dochuťte ji solí a pepřem. Vše zlehka promíchejte vidličkou. Mrkve narovnejte na talíř a zalijte zálivkou. Povrch posypte sezamovými semínky a ozdobte bylinkami.
To je vše, tak jednoduché to je.
Užijte si chuť bylinek a křupavé mrkve.
Náš TIP : do salátu můžete přidat i pár lístků čerstvé máty, salát tím získá zcela novou chuť
Komentáře
Okomentovat