Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Zahřívací mrkvová polévka / Carrot Ginger Soup





  Někdy postačí jen ty nejobyčejnější suroviny a jednoduchá příprava a vznikne neobyčejný pokrm. Mrkvovo-zázvorová polévka splňuje vše a navíc umí krásně zahřát Vaše zmrzlé "kosti". Je to jedna z mých nejoblíbenějších zimních a podzimních polévek. A když místo smetany použijete kokosové mléko a hrst koriandru změní se její chuť o další level výš. 
Pro zvýšení pikantnosti přidejte chilli papričku 🌶.

Ingredience na 4 větší porce polévky:

Doba přípravy : 10 minut
Doba vaření : 20-25 minut

2  cibule šalotky nebo 1 malou bílou cibuli nakrájené nadrobno
4 velké mrkve očištěné, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku nadrobno pokrájené
kousek másla a 2 polévkové lžíce olivového oleje na osmažení zeleniny
4 středně velké brambory typu B pokrájené na kostky
1,5 L litru zeleninového nebo drůbežího vývaru
čerstvý mletý pepř
sůl, pepř, špetka mletého kari koření
čerstvý nebo sušený tymián
2 ks sušený bobkový list
kousek čerstvého zázvoru oloupaný pokrájený nadrobno
hrst čerstvého koriandru posekaný na jemno 
chilli paprička čerstvá nemusí být

Na dokončení :
100  -  150 ml smetany na vaření nebo kokosové mléko 400ml


Bude se hodit :  ponorný tyčový mixer

Pracovní postup:

Veškerou  zeleninu  očistěte a  pokrájejte  na drobné  kostičky. V  hrnci rozehřejte máslo s olivovým olejem.  Jako první orestujte cibuli s bobkovým listem a špetkou kari koření, potom přidejte  zázvor 
a česnek. Restujte jen krátce a přidejte brambory a mrkev. Vše orestujte a zalijte vývarem jen tak aby zelenina byla ponořená, osolte, opepřete a přidejte trošku tymiánu. 
Zakryjte hrnec poklicí a vařte na mírné teplotě do změknutí brambor a mrkve trvá to přibližně 20 minut.  
Hotovou polévku nechte  několik  minut  zchladnout  a  poté  ji  rozmixujte   ponorným mixerem  spolu se smetanou nebo kokosovým mlékem. Polévku prohřejte a ozdobte čerstvým koriandrem a kdo si přeje ostřejší variantu přidá čerstvou chilli papričku.

Dobrou chuť.



Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky

567778