Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Růže z listového těsta s jablky a skořicí


Vytvořte si perfektní dezert k nedělní kávě a návštěva bude okouzlena. Všichni si pochutnají a vy sklidíte obdiv.




Celková doba přípravy : 1 hodina 20 minut 
Náročnost : lehká 
vhodné pro: bezvaječný pokrm, vegetariánský pokrm   

Ingredience : pro asi 6 osoby  

500 g listového těsta 
4 velká zralá jablka 
3-4 kávové lžičky cukru krupice    
1 malý kousek másla 
šťáva z jednoho citronu 
skořice v prášku 

Budete potřebovat formu na muffiny !

Pracovní postup:

1)  Oloupejte jablka a pokrájejte je na půlky, nožem z nich vykrojte jadřince. Zbytek jablek pokrájejte na tenké plátky a pokapejte je citronovou šťávou.

2) Cukr, skořici a máslo vložte do hrnce společně s jablky a nechte jablka dusit až do té doby než změknou. Nerozvařte je ! Nyní nechte jablka zchladnout.

3) Listové těsto rozválejte na obdélník . Nožem mu upravte okraje tak aby byli rovné. Nožem s pomocí dlouhého pravítka nařežte vodorovné pruhy těsta o délce 25 cm a šířce 4 cm. 

4) Klaďte plátky jablek vedle sebe na každý pás tak aby zaoblená část plátku přesahovala přes okraj těsta. Spodní část pásu přehněte a jablka zakryjte.

5) Srolujte pevně pás těsta od jednoho konce k druhému. Tím vznikne růže. Mírným tlakem ji uzavřete. Formu na muffiny vymažte máslem stačí jen 6 jamek. A nyní do ní vkládejte růžičky.

6) Růžičky posypte cukrem a mletou skořicí a pečte je v troubě na 160 C po dobu asi 50 minut. Po upečení nechte růže chvilku zchladnout ve formě.
Nyní můžete podávat růžičky teplé nebo vychladlé obě možnosti jsou velmi chutné.










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky