Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Kuchařská kniha / Moje rodinná kuchařka


  Tentokrát Vám chci představit útlou ale za to velmi praktickou kuchařskou "knížečku" z MLD publishing s.r.o.  Autorkou knihy Moje rodinná  kuchařka je Kerryann Dunlop. Kerryan úspěšně prošla projektem Fifteen Jamieho Olivera a stala se šefkuchařkou a později  i šéfpekařkou. Nyní můžete její nápady a recepty vyzkoušet i Vy. A pokud by Vám nestačila tato kniha najdete její recepty, tipy a triky  pro zlepšení vaření na kanálu Food Tube.
  Kniha má menší formát což oceňuji, protože nezabere v kuchyni moc místa. U každého receptu je celostránková fotografie. Recepty jsou přehledně rozděleny na : snídaně, svačinky, večeře a přílohy. Jedna z částí se  jmenuje Vaření ve velkém a právě tuto část osobně oceňuji nejvíce. Hodí se ve chvíli kdy chcete mít připravené větší množství jídla a to nejen pro velkou rodinu nebo návštěvu ale třeba i na víkend nebo na několik pracovních dní dopředu. Kerryann představuje domácí kuchyni jednoduchou na přípravu a z dostupných surovin. 




Jestli chcete vědět víc o současných aktivitách Jamieho Olivera podívejte se na stránky Food revolution day 2015. 
15. květen 2015  je dnem boje za potravinové vzdělávání každého dítěte na světě. Tato akce probíhá již ve 183 zemích světa. Pokud se chcete připojit můžete podepsat petici zde : 


Další knihy z MDL publishing které by Vás mohli zajímat a i my se na ně chystáme:

Sladká kuchařka z produkce “Jamie Oliver`s FOOD Tube” od Cupcake Jemmy ukazuje klasické i zcela nové recepty, které dodají šmrnc vašemu pečení

-Jamie Oliver – 15 minut v kuchyni”. Slavný kuchař se v ní tentokrát snaží pomoci všem lidem, kteří si chtějí uvařit rychlá a zdravá jídla do 15 minut.

- kuchařka Jamieho Olivera Moje Velká Británie ukazuje britskou kuchyni v moderní a atraktivní podobě

Podrobnosti o všech kihách najdete zde : http://www.mldpublishing.cz

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samozřejmě, že máme v plánu vyzkoušet více receptů z této kuchařky ale pro nedostatek času jsme zvolily velmi jednoduchý přílohový salát ( str. 106 ) ze surovin které všichni známe a často používáme. Právě teď na jaře milujeme křehkost a čerstvost zeleniny tak pokud ho chcete vyzkoušet  a ochutnat zde je rychlý návod jak na něj :

Příprava trvá asi 15 minut

Ingredience : 
4 srdíčka římského salátu
1 střední okurka
4-6 jarních cibulek
250 g zralých cherry rajčat
1/2 svazku koriandru

Zálivka :

 šťáva z 1 citronu
olivový olej
sůl a čerstvý pepř

Pracovní postup:

1) salát natrhejte na lístky a okurku nakrájejte na kostky
    cibulky nakrájejte na plátky a rajčata na rozpulte
   Zeleninu promíchejte  ve velké  míse s lístky koriandru !

2) v malé misce smíchejte šťávu z citronu s dvojnásobným množství oleje, osolte a opepřete podle chuti. Promíchejte salát se zálivkou a je hotovo.

 My jsme k salátu podávaly vařená vejce s chřestovým pestem s lanýži, uzeného lososa a kapari.
 Tenhle univerzální salát využijete jako přílohu např. k lasagním nebo slanému koláči.












Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky