Jarní hráškový krém
Hráškový krém je jednoduchá polévka na kterou stačí minimum surovin.
Milujeme ji pro její jednoduchost a skvělou chuť🍵.
Celková doba přípravy : 25 minut
Náročnost : lehká
vhodné pro: vegetariány
Ingredience : pro 4 osoby
4 středně velké brambory
1 litr domácího zeleninového vývaru
500 g čerstvého hrášku (nebo mraženého )
1 polévková lžíce másla
1 malá cibule
muškátový oříšek
pažitka na ozdobu
parmazán na ozdobu nebo chlebové krutony
mořská sůl, čerstvý pepř v mlýnku
smetana / nemusí být
Pracovní postup :
1) Brambory oloupejte, nakrájejte na drobno a propláchněte je vodou.
2) Najemno pokrájenou cibuli osmahněte v hrnci na másle do sklovita. Přidejte brambory a nechte je chvilku opékat na másle. Zalijte vývarem a přidejte hrášek. Osolte a přidejte pepř podle chuti. Přiveďte k varu a nechte pobublávat 15 minut.
3) Rozmixujte polévku ponorným mixerem. Ochuťte strouhaným muškátovým oříškem. Pokud chcete přidejte smetanu. Polévku prohřejte.
4) Jednotlivé porce ozdobte pažitkou a podávejte s hoblinkami parmazánu nebo s chlebovými krutony.
Pozn. : Krutony = Plátky toustového chleba nakrájejte na hranolky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm a nasucho je opečte na pánvi
Komentáře
Okomentovat