Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Jarní hráškový krém


Hráškový krém je jednoduchá polévka na kterou stačí minimum surovin. 
Milujeme ji pro její jednoduchost a skvělou chuť🍵.


Celková doba přípravy : 25 minut 
Náročnost : lehká 
vhodné pro:  vegetariány
Ingredience : pro 4 osoby 

4 středně velké brambory
1 litr domácího zeleninového vývaru
500 g čerstvého hrášku  (nebo mraženého )
1 polévková lžíce másla
1 malá cibule
muškátový oříšek
pažitka na ozdobu
parmazán na ozdobu nebo chlebové krutony 
mořská sůl,  čerstvý pepř v mlýnku

smetana / nemusí být 

Pracovní postup : 

1) Brambory oloupejte, nakrájejte na drobno a propláchněte je vodou. 

2) Najemno pokrájenou cibuli osmahněte v hrnci  na másle do sklovita. Přidejte brambory a nechte je chvilku opékat na másle. Zalijte vývarem a přidejte hrášek. Osolte a přidejte pepř podle chuti. Přiveďte k varu a nechte pobublávat 15 minut. 

3) Rozmixujte polévku ponorným mixerem. Ochuťte strouhaným muškátovým oříškem. Pokud chcete přidejte smetanu. Polévku prohřejte.

4) Jednotlivé porce ozdobte pažitkou a podávejte s hoblinkami parmazánu nebo s chlebovými krutony.
   
Pozn. : Krutony =  Plátky toustového chleba nakrájejte na hranolky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm a nasucho je opečte na pánvi










Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky