Zapečené brambory ve stylu Quiche lorraine
Tenhle recept jsem objevila ve starším čísle časopisu Apetit a zůstal u nás doma stálicí. Lepší zapečené brambory už být nemohou. Je v nich úplně všechno co máme rádi. Můžete je podávat jako přílohu nebo jako samostatný pokrm třeba k večeři se salátem.
Příprava : 15 minut
Pečení : 30 minut
Budete potřebovat koláčovou formu !
Ingredience zhruba pro 3-4 osoby :
700 g kvalitních brambor
olivový olej stačí trochu
2 šalotky nakrájené na tenká kolečka
200 g slaniny nebo pancetty nakrajené na drobno
4 velká vejce
300 ml mléka
170 ml smetany ke šlehání
sůl, čerstvý mletý pepř
100 g sýr gruyere strouhaný
kousek másla na vymazání formy
Pracovní postup :
1) Brambory oloupejte, pokrájejte na plátky a uvařte téměř doměkka ve vroucí osolené vodě.
Trvá to asi 10-12 minut.
2) Předehřejte si troubu na 160 C. A vymažte si máslem koláčovou formu.
3) Na pánvi rozehřejte trošku oleje a osmahněte šalotky se slaninou. Nechte na cedníku okapat
Příprava : 15 minut
Pečení : 30 minut
Budete potřebovat koláčovou formu !
Ingredience zhruba pro 3-4 osoby :
700 g kvalitních brambor
olivový olej stačí trochu
2 šalotky nakrájené na tenká kolečka
200 g slaniny nebo pancetty nakrajené na drobno
4 velká vejce
300 ml mléka
170 ml smetany ke šlehání
sůl, čerstvý mletý pepř
100 g sýr gruyere strouhaný
kousek másla na vymazání formy
Pracovní postup :
1) Brambory oloupejte, pokrájejte na plátky a uvařte téměř doměkka ve vroucí osolené vodě.
Trvá to asi 10-12 minut.
2) Předehřejte si troubu na 160 C. A vymažte si máslem koláčovou formu.
3) Na pánvi rozehřejte trošku oleje a osmahněte šalotky se slaninou. Nechte na cedníku okapat
přebytečný tuk. V míse prošlehejte vejce, mléko a smetanu. Směs osolte a opepřete.
4) Do kolačové formy rozložte uvařené brambory. Posypte je opečenou slaninou se šalotkou a zalijte vaječnou směsí. Na závěr posypte sýrem. Pečte do zlatova 25 - 30 minut. Vaječná směs ztuhne a vypadá skoro jako quiche lorraine.
4) Do kolačové formy rozložte uvařené brambory. Posypte je opečenou slaninou se šalotkou a zalijte vaječnou směsí. Na závěr posypte sýrem. Pečte do zlatova 25 - 30 minut. Vaječná směs ztuhne a vypadá skoro jako quiche lorraine.
Komentáře
Okomentovat