Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Zážitek



                                                           Laboratorio Scuola di Cucina
                                                                        18.09.2013

  
  Minulý týden jsem se zúčastnila skvělé  kulinářské akce  pro food blogery kterou pořádala společnost Electrolux v kuchařské škole Laboratorio scuola di Cucina. Zástupce firmy zde představil nejnovější technologie a modely elektrospotřebičů nejen pro gastronomii. Po krátkém úvodu začala kuchařská show pod vedením profesionálního kuchaře společnosti Electrolux Antonínem Bradáčem. Na pracovním stole byl připraven suchý led který se po zalití vodou začal měnit v krásný bílý dým, který brzy zaplavil celou kuchyni. Jako první jsme dostali ochutnat tatarák z lososa zauzený přístrojem zvaný smoker. Připravený pokrm se zakryje skleněným poklopem který se lehce nazvedne a pomocí smokeru se zaudí. Jídlo získá zcela novou chuť a vypadá velmi efektně . Ve smokeru si můžete měnit vůně podle vašich chutí. Jako druhý chod nám kuchař připravil vynikající kuřecí prsa a hovězí pupek v konvektomatu. Maso předem opekl na pánvi a  následně dal péct. Teplotu uvnitř masa kontroloval pomocí indukční jehli. Maso bylo velmi štavnaté a chutné podávané s pečenými bramborami. Firma Electrolux nabízí konvektomat pro domácí vaření svou velikostí se vejde do každé kuchyně a umí skoro zázraky. Nemusíte se o nic starat jakmile ho naprogramujete o všechno se postará sám. Nakonec přišla sladká tečka. V kuchyni kralovala úžasná cukrářka Lucie Průšová dříve šéfcukrářka restaurace La Degustation Bohéme Bourgoise. Připravila zajímavý dezert s makronkou plněnou švestkovo čokoládovou náplní, ořechovým nočkem, chutneym ze švestek, bílkovým merenguem a kaviárem z citrusové šťávy z agaru. Celou kombinaci uzavřela tekutým dusíkem.  Makronka byla vynikající ale celkový dojem z dezertu vyvola rozpaky nad kombinací různých chutí. Následovala výměna poznatků a zkušeností s kuchařem, cukrářkou i mezi blogery. Celé setkání bylo velmi podnětné a těším se na další, které se již plánuje. Určitě musím vyzkoušet kaviár z agaru a ovocné šťávy a koupím si smoker. Vaření je prostě zábava.










































Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky