Sezonní info
Září
Čerstvé k dostání:
broskve, hrušky, jablka, švestky, hroznové víno, brambory, brokolice, celer, cibule, cukety, dýně, fazole, lilek, mrkev, okurky, petržel, pórek, řepa, různé druhy salátů, zelí červené i bílé, čenek.
V lese najdete:
všechny hřibovité druhy hub, klouzky, lišky
a je po létě ....uteklo stejně jako všechno kolem nás, ale nezoufejme září nabízí stále mnoho dobrého.
Slunce už se ukazuje sporadicky, venku jsou dny více upršené a rychleji se stmívá. Dětem začal další školní rok ale v kuchyni si nyní můžete začít užívat plodů podzimu. V nejlepší kondici jsou nyní švestky. Ty failové frajerky svařte na povidla, napěchujte je do koláčů a ovocných knedlíků. Užívejte hroznové víno nejen k jídlu ale vyzkoušejte z něj i koláč chutná výtečně. Hrušky to jsou báječné šťavnaté boubelky ze kterých je skvělý kompot. A ke slovu přichází dýně to je oranžová královna kuchyně. Dýňová polévka je skvostné a hřejivé podzimní jídlo. Dejte si do vázy svazek aster a jiřinek a nadechněte se lehce podzimního vzduchu. My jsme spojili své síly s Kavárnou Čekárna a na krásném místečku pod Vyšehradem si plníme společné sny o malinké útulné kavárničce s vynikající kávou a příjemným místem k odpočinku. Chceme aby se toto místo s romantickou zahradou stalou malou kulturní oázou. Tak ještě chvíli čekejte než bude Čekárna otevřena pro všechny milovníky kávy.
broskve, hrušky, jablka, švestky, hroznové víno, brambory, brokolice, celer, cibule, cukety, dýně, fazole, lilek, mrkev, okurky, petržel, pórek, řepa, různé druhy salátů, zelí červené i bílé, čenek.
V lese najdete:
všechny hřibovité druhy hub, klouzky, lišky
Komentáře
Okomentovat