Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Sezonní info

Září

  a je po létě ....uteklo stejně  jako všechno kolem nás, ale nezoufejme září nabízí stále mnoho dobrého.
Slunce už se ukazuje sporadicky, venku jsou dny více upršené a rychleji se stmívá. Dětem začal další školní rok ale v kuchyni si nyní můžete začít užívat plodů podzimu. V nejlepší kondici jsou nyní švestky. Ty failové frajerky svařte na povidla, napěchujte je do koláčů a ovocných knedlíků. Užívejte hroznové víno nejen k jídlu ale vyzkoušejte z něj i koláč chutná výtečně. Hrušky to jsou báječné šťavnaté boubelky ze kterých je skvělý kompot. A ke slovu přichází dýně to je oranžová královna kuchyně. Dýňová polévka  je skvostné a hřejivé podzimní jídlo. Dejte si do vázy svazek aster a jiřinek a nadechněte se lehce podzimního vzduchu. My jsme spojili své síly s Kavárnou Čekárna a na krásném místečku pod Vyšehradem si plníme společné sny o malinké útulné kavárničce s vynikající kávou a příjemným místem k odpočinku. Chceme aby se toto místo s romantickou zahradou stalou malou kulturní oázou. Tak  ještě chvíli čekejte než bude Čekárna otevřena pro všechny milovníky kávy. 



Čerstvé k dostání:

broskve, hrušky, jablka, švestky, hroznové víno, brambory, brokolice, celer, cibule, cukety, dýně, fazole, lilek, mrkev, okurky, petržel, pórek, řepa, různé druhy salátů, zelí červené i bílé, čenek.

V lese najdete:
všechny hřibovité druhy hub, klouzky, lišky







Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky