Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Roti Jala (net bread)

Roti Jala (čti roty džala) neboli net bread 

 Je to vlastně výborná kořeněná palačinka s dírama ! Já jí říkám síťovka. Recept pochází z Malajsie a patří k nejoblíbenějším tradičním  jídlům této země. Kombinace kokosového mléka a curry koření je úžasná. Síťovku můžete jíst na slano jako přílohu k polévce. Nebo si k ní dejte sladkokyselou chilli omáčku a čerstvou zeleninu. A poslední verze je, že si ji dáte na sladko s ovocným pyré. Ačkoli tohle jídlo vypadá velmi křehce dnes společně s polévkou nasytilo zedníka, kuchaře a opraváře televize. 

Ingredience zhruba na 6 kusů :

125 g hladké mouky
2 lžičky curry koření 
špetka soli
200 ml kokosového mléka
1 vejce
olej na smažení

cukrářský sáček 

Pracovní postup:

Poprvé recept dodržte a ochutnejte 
Ve větší míse smíchejte mouku s curry kořením a špetkou soli. Přidejte kokosové mléko a řádně vymíchejte metličkou na šlehání. Následně přidejte celé vejce a znovu zamíchejte. Získáte husté těsto kterým naplňte cukrářský sáček s malým otvorem. Rozpalte pánev s trochou oleje na smažení . Pomocí sáčku tvořte na pánvi vzory. Opečte z jedné strany a opatrně otočte a smažte z druhé strany. Trvá to jen chvilku. Ještě teplé budˇsrolujte nebo přehněte na půl a ještě jednou na půl. Vznikne vám krásný děravý vějíř. Podávejte teplé.
Chce to trochu cviku. První síťovka nebude úplně nejhezčí ale druhá a další už bude krásná. Ochutnejte a až je budete dělat znovu změňte její chuť přidáním více curry a třeba i více soli. 

















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky