Špagety Vongole
Moje asi nejoblíbenější jídlo jsou špagety vongole
Vongole neboli tapeska křížová (zaděnka) je lasturka s krásným barevným povrchem a velmi chutným obsahem. Kupuji je v Makru a vždy jsou čerstvé a moc dobré.
Křehké maso vynikajících chuťových vlastností se hodí zeména ke klasickému způsobu přípravy sušení v páře. Tito mlži se ale často používají také na přípravu polévek z ryb nebo mořských plodů. V Itálii jsou tyto zaděnky oblíbené v kombinaci s těstovinami.
Ingredience :
- 800 g mušlí a 6 - 8 krevet
- 4 stroužky česneku
- 1 feferonka
- 2 dl bílého vína
- rybí vývar asi 0,5 l
- hrst petrželové natě
- olej extra virgin
- ančovičky (jednu na porci)
- 1 balení kvalitních špaget např. Gragnano
Komentáře
Okomentovat