Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Rizogalo




Mléčná rýže je vzpomínka na dětství u babičky. Miluji rýžová jídla, sladká i slaná. Dopřejte si tohle řecké pohlazení teplé nebo vychlazené se skořicí nebo s čokoládou. S jahodami, meruňkami nebo jen tak kdykoli máte chuť!


Ingredience :

na 6 skleniček o obsahu cca 150 ml

150 g krátkozrnné nebo kulatozrnné rýže    
600 ml plnotučného mléka
140 g cukru
30 g škrobové moučky
3 žloutky
mletá skořice

Pracovní postup :

Propláchnutou rýži dejte do kastrolu s 300 ml vody. Za stálého míchání vařte asi 10 minut. Mezitím v jiném hrnci svařte mléko s polovinou cukru a opět míchejte. Přidejte horké mléko k rýži a vařte dalších 20 minut na velmi mírném plameni.
V hrnečku smíchejte škrob s trochou vody (cca 50 ml), až vznikne řídká kašička. Tu přidejte do rýže a vařte ještě 5 min a míchejte, rýže se škrobem velmi rychle houstne. Sundejte z ohně a nechte odpočívat.
Ušlehejte zbylý  cukr se žloutky a přidejte k rýži, která by měla mít teplotu 65 - 80 C. Ne teplotu pozor při nižší se rizogalo nezahustí , při vyšší vám vzniknou míchaná vajíčka v rýži.
Podávejte posypané skořicí nebo do mléčné rýže vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
Všechny varianty jsou nebezpečně dobré .



….další varianta - tentokrát se švestkovým kompotem



a nebooo......s  čerstvým ovocem a medem🍓

Komentáře

  1. Hm Hm nedávno jsme si všimla, že ho jako dezert nabízejí i v restauraci a neodolala jsem. Ve spojení s čerstvými jahodami, no luxus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlasím je to vynikající vlažné i vychlazené s ovocem i se skořicí nebo s čokoládou ! Teď v sezoně broskví to chci zkusit s podušenými loupanými broskemi nebo nektarinkami !

      Vymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky