Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Špagety inspirované salátem nicoise





  Proslulý  salát z francouzského Azurového pobřeží  Nicoise vyslovuje se [nykoaz] zná snad každý saláto - milovník. Kromě zeleniny v něm musí být natvrdo vařená vejce a konzervovaný tuňák. Francouzi tento salát milují a nahrazují si jím polední oběd. Salát je velmi sytý a chutný. Ale objevila jsem  jeho obměnu a náhle se ze salátu stává plnohodnotné letní polední jídlo nebo večeře. Zkuste tutu změnu a báječně si pochutnáte. 

                                    Spaghettis facon nicoise

Příprava a vaření cca 20 minut !
Ingredience: 
1 balíček špaget (nejlépe pasta Gragnano)
1 tuňák v oleji
100 g sušených rajčat  v oleji 
1 balení mražených zelených fazolek (nebo 300 g čerstvých)
2 lžičky kapar naložených v soli
1 černé olivy  bez pecky ve slaném nálevu nebo v oleji
 (vynikající jsou řecké  Kalamaty ale je třeba je odpeckovat )
strouhaný parmazán
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
Pokud nemáte na tuňáka chuť změńte tuto ingredienci za 100g na sucho opečené slaniny !
Pracovní postup: 
  Ve velkém hrnci v osolené vodě uvařte špagety al dente. Gragnano ptřebují kolem 10 minut.V jiném menším hrnci v osolené vodě uvařte zelené fazolky cca 12 minut. Po uvaření je sceďte a zchlaďte pár kostkami ledu aby neztratili svou zelenou barvu. Během vaření sceďte olej z tuňáka a sušených rajčat do misky (olej si uschovejte). Olivy naložené ve slaném nálevu také sceďte a propláchněte vodou. Olivy v oleji stačí jen nechat okapat. Rajčata i tuňáka pokrájejte na menší kousky a přidejte k nim pokrájené olivy stačí jen na půlky. Dodejte kapari.  Do misky s olejem z tuňáka a rajčat přidáme citronou šťávu, sůl, pepř a promícháme vidličkou.  Tuto marinádu  vmícháme do připravené zeleniny. Podle potřeby přidáme olivový olej. Uvařené scezené špagety smíchejte s marinovanou zeleninou. Servírujte ozdobené bazalkou a strouhaným parmazánem. Dobrou chuť !











Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky