Galettes de Mais
Hezké počasí nese své ovoce neb sezení venku mi umožňuje vesele překládat recepty na francouzské dobroty. Včera přeloženo dnes vyzkoušeno. Časopis Cuisine et Vins je nevyčerpatelná studnice nápadů na vynikající pokrmy. Receptury většinou perfektně sedí ....a když ne je to ztraceno v překladu ...
Galletes jsou vlastně naše placičky převážně známé jako květákové. Pokud milujete kukuřici budete tímhle jídlem nadšeni.
Ingredience pro 6-8 malých placiček
200g sterilované kukuřice (Bonduelle)
40 g strouhaného sýru nejlépe gruyere
1 vejce
2 polévkové lžíce hladké mouky
30 g másla a trošku olivového oleje na smažení
sůl, pepř
Pracovní postup:
Nejlépe v robotu smícháme zcezenou kukuřici s vejcem a sýrem. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme mouku a rychle smícháme dohromady. Pokud je těsto málo kompaktní přidáme trochu mouky.
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a pomocí polévkové lžíce tvoříme malé placičky. Opékáme z každé strany 1-2 minuty. Osušíme papírovou utěrkou. Podáváme jako přílohu nebo se zeleninovým salátem.
Komentáře
Okomentovat