Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Galettes de Mais

  Hezké počasí nese své ovoce neb sezení venku mi umožňuje vesele překládat recepty na francouzské dobroty. Včera přeloženo dnes vyzkoušeno. Časopis Cuisine et Vins je nevyčerpatelná studnice nápadů  na vynikající pokrmy. Receptury většinou perfektně sedí ....a když ne je to ztraceno v překladu ...
Galletes jsou vlastně naše placičky převážně známé jako květákové. Pokud milujete kukuřici budete tímhle jídlem nadšeni.

Ingredience pro 6-8 malých placiček

200g sterilované kukuřice (Bonduelle)
40 g strouhaného sýru nejlépe gruyere
1 vejce
2 polévkové lžíce hladké mouky
30 g másla a trošku olivového oleje na smažení 
sůl, pepř

Pracovní postup:

  Nejlépe v robotu smícháme zcezenou kukuřici s vejcem a sýrem. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme mouku a rychle smícháme dohromady. Pokud je těsto málo kompaktní přidáme trochu mouky. 
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a pomocí polévkové lžíce tvoříme malé placičky. Opékáme z každé strany 1-2 minuty. Osušíme papírovou utěrkou. Podáváme jako přílohu nebo se zeleninovým salátem. 

Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky