Pečené plněné papriky / Peperoni al forno farciti / Poivrons farcis aux anchois
Bude se hodit : kuchyňské prkénko, ostrý nůž,
Příprava : 20 minut
Pečení : 30 minut
Ingredience pro 2 osoby :
10 ks filátek ančoviček v oleji
50 g nastrouhaného sýra Pecorino
8 kusů čerstvých malých barevných paprik
100 g černých oliv bez pecky ( vynikající je odrůda Taggiasche)
40 g Kaparů v soli
30 g Panko strouhanky
10 cl vody
1 kávová lžička sušeného Oregána
Olivový olej
Pracovní postup:
Omyté papriky překrojte na polovinu a teprve potom opatrně odstraňte semínka. Zachovejte co nejvíc tvar papriky aby z ní náplň při pečení neunikla. Odložte papriky stranou a připravte náplň:
Všechny použité suroviny na náplň jsou slané tak, že zapomeňte na sůl.
Rozehřejte troubu na 190 C.
Kapary omyjte pod tekoucí vodou tím je zbavíte soli. Ančovičky, kapary a olivy si položte na kuchyňské prkénko a posekejte je nahrubo. Z prkénka směs přendejte do hlubší misky a přidejte k ní strouhanku, trošku vody, oregano. Vše promíchejte a plňte půlky paprik. Zapékací formu pokapejte olejem a vložte do ní plněné papriky. Pečte 25 minut. Vyjměte formu i s paprikami z trouby a posypte je nastrouhaným sýrem Vraťte zpět do trouby a pečete ještě 5 minut.
Servírujte teplé.
Komentáře
Okomentovat