Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Pečené plněné papriky / Peperoni al forno farciti / Poivrons farcis aux anchois


Koncem léta je vrcholná sezóna paprik, pokud seženete nebo jste vypěstovali  malé barevné papriky můžete vyzkoušet tento gurmánský recept na pečené plněné papriky. Recept máme od šéfkuchaře francouzské restaurace ale sám říkal, že tento recept má svůj původ v Itálii. Ono je to asi jedno v každém případě jsou úžasné jako předkrm, lehká večeře nebo se mohou stát součástí menu na rodinnou oslavu. Sevírujte je vlažné s kouskem italského bílého chleba nebo s francouzskou bagetou a sklenkou bílého vína.

Bude se hodit : kuchyňské prkénko, ostrý nůž,

Příprava : 20 minut 

Pečení :    30 minut

Ingredience pro 2 osoby :

10 ks filátek ančoviček v oleji

50 g nastrouhaného sýra Pecorino 

8 kusů čerstvých malých barevných paprik 

100 g černých oliv bez pecky ( vynikající je odrůda Taggiasche)

40 g Kaparů v soli

30 g Panko strouhanky

10 cl vody

1 kávová lžička sušeného Oregána

Olivový olej 


Pracovní postup:

Omyté papriky překrojte na polovinu a teprve potom opatrně odstraňte semínka. Zachovejte co nejvíc tvar papriky aby z ní náplň při pečení neunikla. Odložte papriky stranou a připravte náplň:

Všechny použité suroviny na náplň jsou slané tak, že zapomeňte na sůl

Rozehřejte troubu na 190 C.

Kapary omyjte pod tekoucí vodou tím je zbavíte soli. Ančovičky, kapary a olivy si položte na kuchyňské prkénko a posekejte je nahrubo. Z prkénka směs přendejte do hlubší misky a přidejte k ní strouhanku, trošku vody, oregano. Vše promíchejte a plňte půlky paprik. Zapékací formu pokapejte olejem a vložte do ní plněné papriky. Pečte 25 minut. Vyjměte formu i s paprikami z trouby a posypte je nastrouhaným sýrem Vraťte zpět do trouby a pečete ještě 5 minut.

Servírujte teplé. 


















Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky