NASI GORENG - smažená rýže
Pouliční pokrm Nasi Goreng je známý především v Malajsii a Indonésii. Uvařit si ho doma ale není žádná věda. Je to rychlé, syté zahřívací jídlo po kterém vám bude tak nějak hezky. Když navrch přidáte volské oko máte plnohodnotný geniální oběd. Obvykle se připravuje bez masa ale já v něm miluji kousky krůtího masíčka. Vy si ho připravte tak jak bude vhodný pro vás.
DOBA PŘÍPRAVY: 10 minut
DOBA VAŘENÍ : cca 40 minut
Ingredience na 2 velké porce :
3 stroužky pokrájeného česneku
5 cm kousek nasekaného zázvoru
1 červená cibule nasekaná nahrubo
1 polévková lžíce červené chilli pasty
2 jarní cibulky nasekané na proužky
Využít také můžete směs koření NASI GORENG
(koupíte zde https://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/nasi-goreng )
4 polévkové lžíce husté sójové omáčky
2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
200g krůtích prsou nakrájených na malé kostičky
300g hnědých žampiónů pokrájených na silnější plátky
2 mrkve pokrájené na nudličky či proužky
4 polévkové lžíce rostlinného oleje a možná budete potřebovat kapku oleje navíc
300 - 400g předem uvařené jasmínové rýže
sůl, mletý pepř
Vejce na volská oka
Jarní cibulka a čerstvý koriandr na ozdobu
PRACOVNÍ POSTUP:
Rozpalte olej v hlubokém litinovém hrnci nebo v pánvi WOK, přihoďte červenou cibuli, jarní cibulku, česnek a zázvor. Chvíli opékejte a přihoďte krůtí maso, opečte ho a přidejte koření Nasi Goreng, přidejte ještě kapku oleje a přidejte mrkev a po ní žampióny. Vše opečte, promíchejte, přidejte chilli pastu a obě sójové omáčky, také ústřicovou omáčku a vsypte rýži. Vše stále promíchávejte. Pokud je směs moc hustá přidejte trošku vody. Ochuťte solí a pepřem. Na závěr si připravte volská oka na jiné pánvi. Když jste s výsledkem i chutí spojeni můžete servírovat Nasi Goreng ozdobený jarní cibulkou, koriandrem a navrch položte volské oko.
No vidíte, nic to není a chutná to božsky.
Inspirací pro tento recept mi byla kniha Kamily Rundusové : Nejbarevnější kuchařka
Komentáře
Okomentovat