Grilovaná polenta / POLENTA GRIGLIATA
Grilovaná polenta je lahodná a chutná příloha k houbám, masu i rybám. Vynikající je zejména s pečenou treskou.
Jak na grilovanou polentu ? Hledali jsme nejrůznější recepty a nakonec jsme se ustálili u tohoto.
Bude se hodit : stěrka, kuchyňský nůž, metlička
Na jednu koláčovou formu budete potřebovat:
300 g instantní kukuřičné polenty
1 litr vody
50g strouhaného parmazánu
máslo na vymazání formy a trošku přepuštěného másla na pomazání polentových kousků
sůl
Tak že, jak na to ?
Přesně takto ....
Hotovo za chvilku :-)
Vodu vlijte do velkého hrnce a přiveďte k varu: přidejte pomalu postupně kukuřičnou mouku a neustále míchejte vařečkou, aby se nevytvořily hrudky. Snižte teplotu hořáku a přidejte 1/4 lžičky soli a strouhaný parmazán. Vařte do zhoustnutí. víc jak 5 minut to netrvá. Ke konci můžete přidat lžičku másla. Formu na koláč vymažte máslem a vlijte do ní hustou polentovou kaši. Urovnejte její povrch stěrkou a nechte ji zcela vychladnout. Jakmile ztuhne můžete z ní vykrajovat nejrůznější tvary. Kousky polenty pomažte rozpuštěným máslem. Rozpalte např. kontaktní gril a navrch položte plátky polenty, opékejte je z každé strany do zlatova. Vaše grilovaná polenta je připravena.
Náš TIP: výborným doplňkem je grilovaná cuketa
Komentáře
Okomentovat