Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Grilovaná polenta / POLENTA GRIGLIATA






Grilovaná polenta je lahodná a chutná příloha k houbám, masu i rybám. Vynikající je zejména s pečenou treskou.

Jak na grilovanou polentu ? Hledali jsme nejrůznější recepty a nakonec jsme se ustálili u tohoto.


Bude se hodit : stěrka, kuchyňský nůž, metlička

Na jednu koláčovou formu budete potřebovat:

300 g instantní kukuřičné polenty 

1 litr vody

50g strouhaného parmazánu

máslo na vymazání formy a trošku přepuštěného másla na pomazání polentových kousků

sůl

Tak že, jak na to ? 

Přesně takto ....

Hotovo za chvilku :-)

Vodu vlijte do velkého hrnce a přiveďte k varu: přidejte pomalu postupně kukuřičnou mouku a neustále míchejte vařečkou, aby se nevytvořily hrudky. Snižte teplotu hořáku a přidejte 1/4 lžičky soli a strouhaný parmazán. Vařte do zhoustnutí. víc jak 5 minut to netrvá. Ke konci můžete přidat lžičku  másla. Formu na koláč vymažte máslem a vlijte do ní hustou polentovou kaši. Urovnejte její povrch stěrkou a nechte ji zcela vychladnout. Jakmile ztuhne můžete z ní vykrajovat nejrůznější tvary. Kousky polenty pomažte rozpuštěným máslem. Rozpalte např. kontaktní gril a navrch položte plátky polenty, opékejte je z každé strany do zlatova. Vaše grilovaná polenta je připravena.

Náš TIP: výborným doplňkem je grilovaná cuketa






Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky