Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Křupavý salát s jablky, mozzarellou a medovou zálivkou

 


Dokud jsou ještě teplé dny vychutnáváme si saláty a tenhle je obzvlášť výborný. Všechny použité ingredience v něm mají své místo a plátky jablek jsou v něm zcela nezbytné. Uvidíte, že si tenhle salát zamilujte navždy je totiž Bóžíí......

Příprava : 15 minut 

Bude se hodit : Papírové utěrky, cedník, ostrý nůž, prkénko 

Ingredience na salát cca pro 2 osoby: 

2 ks čerstvá mozzarella 100g

8 plátků sušené slaniny např. tyrolské - nakrájené na nudličky

1 balení čerstvého mladého špenátu 

2 jablka s červenou slupkou (vybírejte jemně nakyslá, sladká se do tohoto salátu nehodí)

piniové oříšky

1 menší zelený salát - výběr nechám na vás 

Ingredience na zálivku :

3 polévkové lžíce jablečného octa

1 polévková lžíce tekutého medu 

2 čajové lžičky dijonské hořčice

5 polévkových lžic olivového oleje extra panenského 

sůl, čerstvý mletý pepř 


Pracovní postup:

Omyjte salát a špenátové listy. Nechte okapat nebo vysušte v odstředivce na salát - což je mimochodem velmi užitečný pomocník při přípravě salátů. 

V misce prošlehejte šlehací metličkou všechny ingredience na zálivku a odložte ji zatím do lednice.

Na pánvi na sucho opečte slaninu dozlatova a dokřupava. Vyjměte, dejte osušit na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk. 

Jablka omyjte a i se slupkou pokrájejte na velmi tenké plátky - slupka dodá salátu šmrnc. 

Mozzarellu vyjměte ze sáčku, nechte ji okapat na cedníku a nakrájejte ji na plátky.

Na velký talíř nebo oválný tác rozložte natrhané listy salátu, na ně poklaďte listy špenátu.  Nyní na listy rozložte jablka a mozzarellu. Přidejte opraženou slaninu a všechno to zasypte piniovými oříšky. Nakonec salát pokapejte zálivkou. 

Položte salát na stůl, přidejte servírovací salátový příbor a každý strávník si nabírá sám na svůj talíř. 

Salát doplňte pečivem či bílým italských chlebem.

Nechte si chutnat. 

















Komentáře

  1. Nedávno jsme s manželem testovali jeho armádní vybavení na airsoft a celkově do přírody a zakempili jsme to u jednoho sadu. Ráno mě to nedalo a ještě za tmy jsem se k tomu sadu vydala a sebrala pár padavčat. Přála bych vám vidět jeho výraz, když jsem mu ke snídani na ohni připravila variaci na tento koláč z pečených jablek. :) Byl to spíš takový salát na sladko, ale moc dobrý! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě osobně recept hned zaujal, takže jsem ho musela vyzkoušet. Minulý víkend jsme oslavili s přítelem výročí, a tak jsem se rozhodla udělat salátek jako takový předkrm. Neměla jsem piniové ořechy, a tak jsem je nahradila vlašáky a pistáciemi. A myslím, že to v chuti nic nezměnilo. Bylo to totiž výborný. Nadělili jsme si k výročí novou krosnu a stan z https://www.naturehikecz.cz/. Takže výročí dopadlo na jedničku.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky