Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Vánoční punč 🎄


Vánoční punč u nás patří k vánočním svátkům stejně jako svařák. Provoňte si domov voňavým nápojem z vína, rumu a koření. U nás je na plotně na Štědrý den už od rána a jeho vůně i chuť dokáže navodit tu správnou vánoční atmosféru. Nejvíc si punč užijeme když přijdeme domů z vánoční procházky, tohle pití  krásně zahřeje naladí 🍷🌲.


Doba přípravy : 15 minut

Doba vaření :     15 minut


Ingredience na cca 1,5L punče:

200 ml pomerančové šťávy

200 ml předem uvařeného neslazeného černého čaje

1 celý pomeranč nejlépe BIO ( budete tedy potřebovat celkem 2-3 pomeranče)

1 celý citron nejlépe BIO

3 svitky skořice celé

18 ks koření hřebíčku

4 plátky čerstvého zázvoru

3 hvězdiček badyánu

3 rozdrcené vyloupané tobolky kardamomu

(ano čtete správně, říká se mu kardamon ale správně se jmenuje kardamom)

5 polévkových lžic třtinového cukru 

4 polévkové lžíce sušených brusinek

1 L červeného vína

100 ml rumu 


Pracovní postup: 

Uvařte si černý čaj zatím ho odložte stranou, ne že ho vypijete. Pokud nemáte bio citron a pomeranč, vydrhněte kartáčkem ovoce pod vlažnou tekoucí vodou nakrájejte na tenké plátky. Vylisujte pomerančovou šťávu na požadované množství 200 ml. Do většího hrnce nalijte čaj, pomerančovou šťávu, přidejte cukr, všechno koření a plátky citrusů. Vsypte brusinky. Přiveďte k varu a za  mírné teploty vařte 10 minut. Ochutnejte a případě doslaďte. Promíchejte vše aby se cukr rozpustil. Vypněte hořák a přilijte víno a rum. Už nevařte jen prohřejte. 

Podávejte horké a nepřežeňte to ....sladké pití leze rychle do hlavy, tak ať si ty svátky nezkazíte a neprožijete je místo se svými blízkými s pěknou opičkou 🙈

💛 Náš Tip: pro veselejší vzhled punče si můžete pomocí vykrajovátek na cukroví vyrobit z pomerančové kůry nejrůznější tvary, kterými sklenici s punčem můžete ozdobit.




Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky