Oreo domácí sušenky
Sušenky Oreo patří k nejslavnějším sušenkám na světě. Za jediný rok jich firma Mondelez vyprodukuje více než 40 miliard. My jsme s láskou a péčí vytvořili 33 kusů domácích Oreo sušenek a nyní si je můžete vyzkoušet i vy. Stojí to za vyzkoušení a navíc si je můžete naplnit krémem tolik kolik se do nich vejde. Černou barvu dosáhnete použitím černého kakaa Dr. Oetker, které koupíte téměř ve všech supermarketech s potravinami.
Doba přípravy : 15 minut
Doba pečení : 15-20 minut
Bude se hodit :
embosovaný váleček a kulaté vykrajovátko o velikosti sušenky, kuchyňská váha, pečící papír, potravinářská folie, vál
Ingredience na těsto cca 33 kusů ( podle velikosti vykrajovátka) :
210 g hladké mouky
1 sáček vanilkového cukru
35 g černého kakaa Dr. OETKER
20 g hnědého kakaa Dr. OETKER
100 g moučkového cukru
1 celé vejce
125 g másla
Náplň:
115 g másla změklého
240 g moučkového cukru
pár kapek vanilkového extraktu
Pracovní postup:
Do hluboké misky vložte mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, obě kakaa a vše promíchejte vařečkou. Přidejte vejce a na kousky pokrájené máslo. Vše zpracujte do hladkého těsta a zabalte ho do folie a uložte do lednice aspoň na 1 hodinu. Troubu rozehřejte na 180 C.
Těsto rozválejte na vále na hladkou placku a nyní ho přejeďte embosovaným válečkem. Vykrajujte kolečka a klaďte je na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte cca 13 minut. Těsto je černé a není na něm úplně vidět zda je pečené. Věřte troubě, že pečené jsou. Po vychladnutí budou tvrdší jako skutečné sušenky. Nebojte se s náplní změknou.
Připravte si krém a slepujte jím vychladlé sušenky. Ingredience na krém vyšlehejte pomocí kuchyňského robota se šlehací metlou dokud nebude krém krásně hladký a nadýchaný. Hotové sušenky uložte do krabičky a skladujte v chladu. Během pár dní se rozleží. Kombinace černého kakaa a sladkého krému je neodolatelná.
- Náš TIP: moučkový cukr i mouku si před použitím vždy prosejte sítem
Komentáře
Okomentovat