Přeskočit na hlavní obsah

Translate

Instagram

Instagram
Bistro Sezóna

Facebook

Facebook
Bistro Sezóna

Oreo domácí sušenky

 

Sušenky Oreo patří k nejslavnějším sušenkám na světě. Za jediný rok jich firma Mondelez vyprodukuje více než 40 miliard. My jsme s láskou a péčí vytvořili 33 kusů domácích Oreo sušenek a nyní si je můžete vyzkoušet i vy. Stojí to za vyzkoušení a navíc si je můžete naplnit krémem tolik kolik se do nich vejde. Černou barvu dosáhnete použitím černého kakaa Dr. Oetker, které koupíte téměř ve všech supermarketech s potravinami.


Doba přípravy :  15 minut

Doba pečení :      15-20 minut

Bude se hodit :

embosovaný váleček a kulaté vykrajovátko o velikosti sušenky, kuchyňská váha, pečící papír, potravinářská folie, vál

Ingredience na těsto cca 33 kusů ( podle velikosti vykrajovátka) :

210 g hladké mouky

1 sáček vanilkového cukru 

35 g černého kakaa Dr. OETKER

20 g hnědého kakaa Dr. OETKER

100 g moučkového cukru

1 celé vejce

125 g másla 


Náplň:

115 g másla změklého

240 g moučkového cukru

pár kapek vanilkového extraktu


Pracovní postup:

Do hluboké misky vložte mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, obě kakaa a vše promíchejte vařečkou. Přidejte vejce a na kousky pokrájené máslo. Vše zpracujte do hladkého těsta a zabalte ho do folie a uložte do lednice aspoň na 1 hodinu. Troubu rozehřejte na 180 C.

Těsto rozválejte na vále na hladkou placku a nyní ho přejeďte embosovaným válečkem. Vykrajujte kolečka a klaďte je na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte cca 13 minut. Těsto je černé a není na něm úplně vidět zda je pečené. Věřte troubě, že pečené jsou. Po vychladnutí budou tvrdší jako skutečné sušenky. Nebojte se s náplní změknou.

Připravte si krém a slepujte jím vychladlé sušenky. Ingredience na krém vyšlehejte pomocí kuchyňského robota se šlehací metlou dokud nebude krém krásně hladký a nadýchaný. Hotové sušenky uložte do krabičky a skladujte v chladu. Během pár dní se rozleží. Kombinace černého kakaa a sladkého krému je neodolatelná.


  • Náš TIP: moučkový cukr i mouku si před použitím vždy prosejte sítem 













Komentáře

Nejoblíbenější recepty

Archiv blogu

Zobrazit více

Počet zobrazení stránky