Kokosové pracny
Vánoční cukroví, které si oblíbí všichni milovníci kokosu. Je to taková obměna starého známého cukroví. Vylepšete si kokosovými pracnami Vaší vánoční kolekci pro letošní rok.
Příprava : 15 minut
Pečení : 13 minut
Pečení : 13 minut
Doba odpočinku těsta: 1 hodina
Vhodné pro : vegetariány
Ingredience : (cca na 40 kusů )
Ingredience : (cca na 40 kusů )
- 200 g strouhaného sušeného kokosu
- 200 g másla pokojové teploty + máslo na vymazání formiček
- 100 g moučkového cukru prosátého + trochu na posypání po upečení
- 200 g hladké mouky prosáté
- 1 celé vejce
Dále se bude hodit : vál, kovové fromičky na pracny, pečící plechy, potravinová folie
Pracovní postup :
Pracovní postup :
1) Formičky umyjte, usušte a vymažte zlehka máslem.
2) Na vál postupně dejte všechny suroviny. Začněte moukou, přidejte cukr a kokos. Obložte kousky másla. V mouce a cukru udělejte důlek do něj celé vejce. Nyní přidejte koření, kakao a ostatní zbývající suroviny. Vše promíchejte rukama a začněte tvořit pevné těsto. Těsto zformujte do koule a zabalte do folie a uložte do lednice na hodinu odležet.
3) Rozehřejte troubu na 170 C. Odpočinuté těsto nechte chvilku mimo lednici. Vybalte těsto z folie a uloupněte prsty malý kousek těsta a vtlačte ho do formičky. Těstem naplňte celou formičku, uhlaďte okraje a uprostřed nechte menší prohlubeň, protože těsto se během pečení mírně nafoukne. Naplňte všechny formičky a ukládejte je na pečící plech. Pracujte rychle dokud je těsto studené. Pečte dozlatova k propečení postačí 10 - 13 minut. Upečené pracny nechte chvíli zchladnout a pak je opatrně vyklepněte na pracovní plochu. Ještě teplé je obalujte v prosátém moučkovém cukru a ukládejte do uzavíratelné nádoby nebo do krabice a uchovejte v chladu.
Pracny nejlépe chutnají se šálkem čaje. Přejeme Vám krásný adventní čas 🎅🏻.

2) Na vál postupně dejte všechny suroviny. Začněte moukou, přidejte cukr a kokos. Obložte kousky másla. V mouce a cukru udělejte důlek do něj celé vejce. Nyní přidejte koření, kakao a ostatní zbývající suroviny. Vše promíchejte rukama a začněte tvořit pevné těsto. Těsto zformujte do koule a zabalte do folie a uložte do lednice na hodinu odležet.
3) Rozehřejte troubu na 170 C. Odpočinuté těsto nechte chvilku mimo lednici. Vybalte těsto z folie a uloupněte prsty malý kousek těsta a vtlačte ho do formičky. Těstem naplňte celou formičku, uhlaďte okraje a uprostřed nechte menší prohlubeň, protože těsto se během pečení mírně nafoukne. Naplňte všechny formičky a ukládejte je na pečící plech. Pracujte rychle dokud je těsto studené. Pečte dozlatova k propečení postačí 10 - 13 minut. Upečené pracny nechte chvíli zchladnout a pak je opatrně vyklepněte na pracovní plochu. Ještě teplé je obalujte v prosátém moučkovém cukru a ukládejte do uzavíratelné nádoby nebo do krabice a uchovejte v chladu.
Pracny nejlépe chutnají se šálkem čaje. Přejeme Vám krásný adventní čas 🎅🏻.

Zdá se, že poměr surovin není kompletní. Chybí koření, kakao a ostatní zbývají suroviny.
OdpovědětVymazatDobrý den, recept je zcela v pořádku. Nejedna se o klasické kakaové pracny s kořením, na ty máme recept zde : https://bistrosezona.blogspot.com/2016/11/pracny-medvedi-tlapky.html
Vymazat